Morsans goda hälsolimpa
2½ dl vetemjöl
1 dl grahamnsmjöl
1½ dl rågsikt
1 dl rågkross
½ dl vetekli
2 msk vetegroddar
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
½ l filmjölk
1 dl brödsirap eller mörk sirap
1 dl grahamnsmjöl
1½ dl rågsikt
1 dl rågkross
½ dl vetekli
2 msk vetegroddar
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
½ l filmjölk
1 dl brödsirap eller mörk sirap
Sätt ugnen på 175°.
Blanda ihop dom torra indigrienserna häll därefter på filmjölken och sirapen och blanda till en smet.
Smöra och bröa en brödform, häll i smeten och sätt in formen i ugnen.
Brödet ska nu stå i nedre delen av ugnen i ca: 1½ timme.
När det har gått 1 timme bör du täcka brödet med en bit aluminiumfolie så att skorpan på brödet inte blir FÖR hård.
( Jag vet att det är en himla massa olika indigrienser men jag lovar att det är värt det!, jag hade solrosfrön i mitt och det är supergott. )
Blanda ihop dom torra indigrienserna häll därefter på filmjölken och sirapen och blanda till en smet.
Smöra och bröa en brödform, häll i smeten och sätt in formen i ugnen.
Brödet ska nu stå i nedre delen av ugnen i ca: 1½ timme.
När det har gått 1 timme bör du täcka brödet med en bit aluminiumfolie så att skorpan på brödet inte blir FÖR hård.
( Jag vet att det är en himla massa olika indigrienser men jag lovar att det är värt det!, jag hade solrosfrön i mitt och det är supergott. )
Kommentarer
Postat av: madde
Nej fan Emma det får nog fan bli lite bröd ändå! Man kan ju inte motstå när man ser d här hahhaha. Ses imorgon=)
Postat av: Anneli
Dom blev ju fina!
Postat av: Anneli
Stavar som en kråka :-(
Trackback