Veckoavslutning

Igår var vi hemma hos Annika och Patrik och firade Annika som fyllde 26 (inte 25 som jag skrev i förra inlägget) åt god mat och hade trevligt som tusan. Har nyss varit iväg med Daniella på Väla en sväng och nu är hon hemma och hämtar resten av familjen så att vi kan njuta av söndagen tillsammans. Söndag idag som sagt.. den magiska dagen - idag går vi in i vecka 21 och så här står det om bebis:

Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar.

fetal development at 21 weeks
”Små grytor har stora öron”: Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen ”vetenskapliga” undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan råka på att bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver...

Du mår förhoppningsvis ganska bra nu. Generellt är detta den behagligaste fasen av graviditeten. Du har ännu inte blivit så stor att det är jobbigt och de vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som illamående, tryck på blåsan och trötthet har förmodligen lagt sig. Njut medan det varar. Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig lättare besvär som kommer av att bära en större bebis i magen.


Avslutar inlägget med att säga GRATTIS till Daniella som igår blev FRU Klarén!

Fredag ♥

Så var det fredag igen!
Köpte en burk:



för att testa om det var något gott men nej det vill jag inte påstå att dom var... croissant på burk smakar urk men nu har jag testat iallafall! Ska strax börja förbereda dagsens middag - kycklinggryta. Hade tänkt att jag skulle ta ner julgardinerna och sätta upp nya idag men har inte kommit så långt än.. det får bli morgondagens bestyr! Går allt som planerat kommer den blivande familjen Klarén hit i eftermiddag så att barnen kan få busa av sig och ikväll blir det packa på sig en massa varma kläder för att sedan ställa in kursen till backarna där vi ska åka pulka med barnen. Idag fyller Annika 25, grattis vännen! Imorgon ska vi vara barnlediga så att vi kan vara med och fira henne.. skoj ska det bli! Nä, nu är det bäst att jag sätter fart så att det blir något gjort. - Trevlig helg!

Lite kvällsgnäll!


Gick i affären ca: 40 minuter idag och när jag kom hem kändes det i fogarna.. Gick loss med Mr D och moppen i eftermiddags och nu är det fett kört om Robin hade fått säga sin mening :) Aj, aj, AJ! Men idag kan nästan vad som helst hända utan att jag "bryr" mig för snart kommer min älskling hem! Nu ska jag slänga ihop lite käk till mig och lillkillen och sen står det badning på schemat. - Ha en tevlig kväll!

Ons 27/1

God morgon allesammans! Har varit ensam med Robin inatt men det gick bra, förvånansvärt bra. Idag kommer älskling hem och det ska bli underbart att ha han hemma igen! Igår var det en underbar dag från början till slut..  Dagen började med en dejt med Daniella och William, käkade frulle i gott sällskap, fixade lite här hemma och sen kom Tess över och när man trodde att dagen inte kunde bli så mycket bättre dök Ida upp! Avrunda kvällen med en massa mys med mitt lilla ♥.

Snart dags att lämna plutten på dagis och när det är gjort ska jag iväg och handla. - Ha en bra dag!

Hos mamsen!

Mannen min har åkt till Stockholm för att jobba.. Hatar att sova ensam så idag blir det pyjamasparty hos mamsen! Robin tyckte först att det var lite skumt att både han och jag skulle sova hos mormor men efter ett tag sa han att det skulle bli mysigt! Jag är 26 år och får panikångest när det bara är jag och Robin hemma på natten.. hör allt som i själva verket inte hörs och mår pyton! Fjantigt?! Det kan ni tycka bäst *an ni vill, då får jag väl vara en stor glött :) Ska snart käka middag - Kokt torsk, senapssås, potatis och ärtor.. Paul är inte så förtjust i fisk så det gäller att passa på! Nu ska jag snacka lite skit med mamsen. - Ha det bra.


Halvvägs!

Vecka 20
Nu är bebisen ungefär 25,6 cm lång från huvud till tår och lägger stadigt på sig i vikt. Det vaxliknande fettlager som kallas fosterfett, eller vernix caseosa, börjar täcka huden för att skydda den mot den långa tiden i fostervattnet. Det underlättar också förlossningen. Bebisen sväljer mer denna vecka, vilket är bra träning för matsmältningssystemet. Det fostervatten som tas in av din bebis spjälkas till vatten (som absorberas) och restprodukter som hamnar i tjocktarmen, där det så småningom bildar barnbeck.

fetal development at 20 weeks



Nu är det gjort!

Har bokat tid för ultraljudsundersökning - Kön med 3D/4D. Den 29/3 får vi med största sannolikhet reda på vad det är för en liten filur som bor i magen, skulle det vara så att bebis "konstrar" får vi en ny tid till ett nytt försök! När jag väntade Robin var jag helt säker på att det var en liten kille som bodde i magen men denna gången känner jag ingenting! Undrar så om Robin ska få en lillebror eller lillasyster :)

Ska strax ta på oss och knalla hem till mamsen en sväng.
- Ha en trevlig fredag!


22 Januari 2010

Ibland blir man påmind om saker och ting (på gott och ont) kapitel som har passerat men som fortfarande har en varm plats i hjärtat. Visst kan man tycka att man ångrar saker och ting men när jag tänker efter är jag glad för mina "felsteg" för dom är en del av mig och har till stor del format mig till den jag är. Älskar mitt liv och hade inte velat byta ut något i det men ibland önskar jag att man bara kunde få vara liten igen.. bara för en dag! Tidsmaskin? Någon?



Dj Bobo - Everybody


Whigfield - Saturday night


La Bouch - Be my lover


The muses rapt - Spiritual healing





Torsdag

Önskar att det vore vår och sol istället för detta tråkiga vädret. Längtar tills man kan skippa vinterjackan! Var tänkt att jag skulle städa och ha mig när jag hade lämnat Robin men det får vänta lite för jag blev så himla sugen på kladdkaka så det har jag precis slängt ihop och skjutsat in i ugnen. Idag testar jag ett nytt recept där kladdisen ska få ett kola/choklad täcke, låter och ser gott ut men återstår att se när det är dags att hugga in. Idag ska jag luncha med hjärtat om allt går som det ska, för övrigt händer det inte så mycket.. bara det gamla vanliga - vardagliga rutiner.

Just nu händer det otroligt mycket i min vänskapskrets och det mesta av det som sker är roliga, underbara, trevliga och glädjande saker. Det känns bra när man vet att sina nära och kära både mår bra och har det bra!

Ha en underbar dag.

19+1

Toppen av livmodern når nu naveln och kommer att fortsätta växa med ungefär en centimeter i veckan. Bebisen är cirka 15 centimeter lång och väger strax under 250 gram.

fetal development at 19 weeksNu har bebisen börjat svälja fostervatten och njurarna producerar urin. Hår växer på huvudet.

Nu utvecklas sinnena fort. Nervcellerna för de olika sinnena – smak, lukt, hörsel, syn och beröring – utvecklas nu i sina respektive områden i hjärnan. Produktionen av nervceller saktar av när existerande nervceller blir större och etablerar mer komplicerade förbindelser. Du som väntar en flicka kan tycka det är intressant att veta, att hon nu har ungefär sex mijoner ägg i sina äggstockar, vars antal kommer att ha sjunkit till cirka en miljon vid födseln.

Nu har du säkert känt din bebis röra på sig. Ibland kan det hända så mycket därinne att det är svårt att sova. Din bebis kommer att vara mycket aktiv de kommande tio veckorna, tills det börjar bli för trångt i livmodern.

"Bli inte förvånad om du blir tröttare nu. Du kommer att växa snabbare under kommande veckor och det kan vara bra att sakta ned på tempot. Det kan också börja bli dags att ta dig en titt på bra midjeresårer – eller varför inte sådana man kan utöka sina vanliga byxor med? Om du kan och vill kan det vara skönt att ta en tupplur framåt eftermiddagen."


Snart halvvägs, otroligt vad snabbt tiden går!

Gårdagen

spenderades med Robin tillsammans med Daniella och William, det blev en heldag med bus och kuligheter och Daniella bjöd mig på en och annan skrattattack! Strax innan vi åkte hem tappade Robin sin 2:a tand så tandfen har varit här igen!

Så var det tisdag och Robin ska börja på dagis efter en lång julledighet. Själv ska jag iväg och handla, fixa och trixa med diverse "hushållssysslor" och sist men inte minst hänga upp nya gardiner innan det är dags att hämta Robin igen.. så ser min dagsplanering ut! - Ha en underbar dag.

Dagens eloge

går inte till min granne! Vaknade 07.40 av ett jäkla ryck, lät som dom borrade med något skumt borr i mitt kök men nej.. det var grannen ovanpå. Not najs! Go´morron.

Måndag idag då.. vad händer? Inget speciellt..
Har inte jobbat sedan den 23/12 och det känns i hela kroppen och knoppen nu, konstigt nog är personalen nästan aldrig sjuka i varken januari eller februari! Imorgon börjar Robin på dagis igen - som min pojken har längtat! Han har nästan varit ledig en hel månad och nu gör han inte annat än att prata om dagis och kompisarna han längtar efter.

Graviditeten har tagit en spurt och i förra veckan slog det mig att jag snart har kommit till halvlek! Efter en stunds sugande på den karamellen kom jag att tänka på att det var vid just den tiden all krampande i benen och dom nattliga kissrunderna började dra igång... Jippie! Tror inte det spelar någon roll över hur jobbig graviditet man än har för när dagen äntligen är här - dagen då vi äntligen får träffa dig "glömmer" man allt som varit jobbigt och mindre kul. Ohh vad vi längtar efter dig bebis!

Söndag

Helgen har bestått av en massa mys med familjen och har varit lugn som en filbunke. Söndag, idag går vi in i vecka 18 och så här står det om bebis:

Nu är bebisen drygt 14 centimeter lång från hjässa till rumpa och väger lite under 200 gram. Bröstkorgen rör på sig vid andning, men i själva verket fylls lungorna av fostervatten istället för luft.

fetal development at 18 weeks
En ultraljudsundersökning görs vanligtvis i andra trimestern (vanligtvis mellan 17 och 19 veckor) för att bedöma fostrets tillväxt och utveckling, titta efter möjliga problem, undersöka moderkakan och navelsträngen och bedöma om förlossningsdatumet är korrekt. Under denna undersökning kan du ofta se din bebis sparka, böja sig, sträcka på sig, rulla runt och till och med suga på tummen. Ta med din partner om det är möjligt och be om flera fotografier.

Om du väntar en flicka, så kan det vara intressant att veta att hennes vagina, livmoder och äggledare nu finns på plats. Om du väntar en pojke, så är de yttre könsorganen tydliga.


När man har varit på rutinultrat får man en grön lapp med sig hem (samanfattning) där det står lite olika grejer bland annat måtten dom tar på bebisen. Letade som en galning efter Robins lapp eftersom jag visste att den fanns här hemma någonstans.. när jag gav upp letandet drog darling fram en pärm som han hade varit duktig och satt in pappret i, det är ordning och reda med min karl! Givetvis var jag sugen på att jämföra måtten och det var en hel del som skilde. När ul gjordes med Robin var jag i vecka 17+0 och med bebis var jag 17+4.

Vikt:
Robin: 126g
Bebis: 172g

BPD- avståndet mellan tinningarna:
Robin: 38mm
Bebis: 40mm

AD- midjemått:
Robin: 36mm
Bebis: 41mm

FEMUR- lårbenslängd:
Robin: 23mm
Bebis: 25mm

Nu ska vi käka frulle, Robins rum ska möbleras och sen tar vi resten av dagen som den kommer. - Ha en underbar söndag!

Fredagsmys!

Dagen har varit super än så länge och än är den inte slut. Mormor och Bertil kom förbi en sväng för att titta på bilderna på bebis och sen kom halva familjen Lundman på besök. Najs! Ska strax hem till mamsen och käka revben, umgås och ha det gott. Thank god it´s friday!

Släng dig i väggen torsdag!

Torsdagar är inte magiska längre för på ultraljudet visade sig att jag bara var i vecka 17+4 idag och det innebär att det numera kommer att vara söndagar som är magiska. (BF blev framflyttat till den 12/6.) Bebis har det bra i magen och allt såg bra ut! Hade tänkt kolla könet men bebis var envis och la benen i kors + att navelsträngen låg i vägen så man såg inte ett jota men vi ska göra ett nytt försök om några veckor om jag inte ångrar mig innan dess...

Är inte så vass på skanning men..
Tadaaa! Vår lill* guldklimp:


Igår, idag, imorgon

Igår var vi barnlediga. Spenderade kvällen tillsammans med Annika och Patrik där det bjöds på god mat, spel, galenskap och många skratt - en underbar kväll med andra ord! Har nyss varit iväg med Daniella på IKEA, hör och häpna: Jag köpte inte en enda pinal! Bra Emma! Idag blir det en lugn och skön söndag.. svärmor kommer hit lite senare i eftermiddag med kalops eftersom inte Paul är kapabel till att köra någonstans, idag blir vi alltså bjudna på middag hemma hos oss själv :) Lyx. Ikväll blir det mys med familjen och sen är denna dagen över. Imorgon är det dags för husvisning 10.30 och denna visningen ser vi verkligen fram emot. Hoppas, hoppas att detta är "vårt" hus! Nu ska jag dricka lite kaffe med Tess som är på ingång.
- Ha en underbar söndag!

RSS 2.0