Back to reality..

Underbart är kort... helgen var helt underbar, det var riktigt gott att komma iväg en stund och bara tänka på sig själv, ha kul och umgås med härligt folk! När vi var uppe i Göteborg passade jag även på att träffa Yaiza och underbaringen Noah, blev en snabb träff men vi har bestämt oss för att träffas snart igen!

Sitter och väntar på att darling ska komma hem, ska träffa Robins lärarinna nu 15.50 och ha "lära känna möte". Efter mötet blir det taco och resten av dagen ska det bara donas här hemma. Ikväll blir det mys med darling för idag är det vår 8:e årsdag!! Känns skumt att skriva det.. shit vad tiden går! Känns som det var igår vi träffades men samtidigt att det har varit vi bra mycket längre än 8 år.. ♥ Älskar dig mitt hjärta!

Trötta mig..

Life is too short to waste time with stupid people.
Ät bajs!

Oops!

Det här med renovering tar ganska mycket på krafterna och emellanåt tjafsas det för att man inte är överens om saker och ting. Bestämde oss för att börja med vårt sovrum.. Stack iväg och handlade en massa till golv och tak. Garderoberna och mattan revs ut och sen skulle taket sänkas men när dom började regla märkte dom snabbt att det var snett som sören så det gick en massa tid att rikta skiten och precis när dom var klar med jobbet ramlade jag över en bild som jag skulle sett flera dagar innan Paul började på mög-taket.. - Hjärtat.. Titta här.. Visst är det snyggt!?! Sån´t skulle jag vilja ha istället! Tosig som fan blev han först men det la sig snabbt för det visade sig att han också gillade vad han såg. Sådär ja.. där var hela helgen och timmarna som dom lagt ner HELT bortkastade! (Jävla Emma!) Jag ville ha en sorts golv i sovrummet och Paul ett annat.. gav med mig för en gångs skull och Paul fick som han ville men eftersom vi ändrade oss med taket så får jag som jag vill med golvet också för det blir mycket snyggare "på mitt sett". Dom skruvade ner gipsen dom hade satt upp och igår fck jag fatt i skruvdragaren, tog ner reglarna och rev ner hela jäkla innertaket.. Detta kommer att bli såååå bra! Många separerar i samband med husköp men fortsätter det så här lär någon bli mördad haha. Älskar dig Paul!!!!!








Glad-fisen och bästa kompisen!



Tur att man får så "vacker" röst när den spelas in! Vårt lilla charmtroll blir bara underbarare för varje dag som går och det är sååå mysigt nu när hon jollrar och har sig :) Hjärtat, Tobbe och hunden är iväg och handlar mat och sen ska det grejas! Gav mig på att testa baka kanelbullar med mandelmassa för första gången - Yum, yum yuuuuum säger jag bara!

Fix och trix helg.

Så var det fredag igen, hujeda mej vad tiden går! Robins första "skoldag" igår ju och den gick superduper bra. När vi skulle hämta honom var jag så orolig att det inte hade gått bra och såg det värsta scenariot klart framför mig: Robin sittandes alldeles ensam på en bänk någonstans medan alla andra hade skoj tillsammans... men ICKE :) Robin hade snabbt hittat en ny vän som han hade hållt ihop med under dagen och när han kom ut i kapprummet till oss berättade han hur roligt det hade varit att börja i förskolan och att han längtade till morgondagen så att han fick träffa alla sina klasskompisar igen. Det kändes så skönt att se en glad Robin som verkar trivas som fisken i vattnet! Imorse försov vi oss fett och det var på håret att vi kom försent till skolan... (fina föräldrar!) Idag hade det gått lika bra som igår och nu längtar han tills måndag.

Idag ska vi börja fixa till vårt sovrum! Var meningen att vi skulle riva ner hallväggen och bygga upp en ny (bredda hallen) men så kan vi inte riktigt komma överens om hur vi ska göra med badummet så det får vänta ett tag tills vi har klurat ut hur vi vill ha det för annars lär vi få flytta den dära väggen en gång till.. Svärmor är på väg hit för att hämta Robin som ska tillbringa hela helgen inne i stan. Inatt ska han sova hos henne och imorgon ska han sova hos sin gamlamormor. Så fort Paul kommer hem ska vi iväg och köpa golv och lite annat smått och gott. Ska bli riktigt skönt att bli av med den äckliga gamla mattan som ligger i vårt sovrum och dona till det så att vi får ett "nytt" fräscht sovrum! - Trevlig helg.


En nervös liten STOR kille

är vad jag har i soffan just nu. Idag är det första dagen i 0:an för Robin! Paul har tagit ledigt idag så att jag och Robin kan gå bort till förskolan själva i lugn och ro.. Idag är det Robins dag. Igår var han så nervös att han inte kunde somna men idag ser han fram emot att klockan ska bli 9.50 och det är dags att börja :) Ska strax käka frulle och sen bär det av!

Tänk att min lille kille början 0:an idag!, helt sanslöst ♥

Saffranskaka

Prisbelönt saffranskaka från Sju sorters kakor. Tror att dom flesta har ett ex av denna boken liggandes någonstans där hemma, har ni inte den så köp den! Själv fick jag min av min mamma.. när man öppnar min bok står det:
Nu min lilla gumma du kan baka, hoppas att mamma ibland får smaka!




200 g smör
½ g saffran (1 pkt)
2 ägg
3 dl socker
1½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
(Florsocker om du vill garnera)

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smörj och bröa en slät, rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Smält matfettet, låt svalna.
4. Stöt saffranet i en mortel, gärna med en sockerbit.
5. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, matfett och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.
7. Sikta ev över florsocker när kakan ska serveras.


(Fick googla fram en bild eftersom kakan var så försvinnande god att jag inte hann fota den)

Sugen på att testa!



Knivarna finns på Ikea!

Something old, something new, something yellow =



Ser ut som en blek kärleksmums/snoddas och det är precis vad det är... med lite ändringar i receptet! Får jag lov att presentera: - Ananas snoddas!

Kaksmet:
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1½ liten burk krossad ananas
½ dl ananasspad

Glasyr:
75 g smör
? msk ananasspad (pröva dig fram)
2 tsk vaniljsocker
3½ dl siktat florsocker

Garnering:
Kokosflingor.

Gör så här:

Smält smöret och låter det svalna, under tiden vispar man äggen med sockret pösigt och sedan tillsätter man de torra ingredienserna, mjölken, spadet och det smälta smöret. Häll sedan smeten i en smord och bröad långpanna eller på bakplåtspapper, 30x40 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 min på 175 grader.

Låt sedan kakan svalna ordentligt. Smält under tiden smöret till glasyren. Tillsätt de andra ingredienserna under omrörning. Bred glasyren på kakan, strö på rikligt med kokos, skär upp kakan och njut. Yum, yum yuuuum!







Tjockemollan!


11/8

Känner mig så jäkla rastlös om dagarna, längtar tills Robin börjar förskolan så att man får igång alla vardagliga rutiner ordentligt.

Igår påbörjade jag min brödlåde-förvandling och imorse blev den klar:

Jag är nöjd!

Idag var det dags för Junis första läkarundersökning på bvc och det gick lysande! Tjockemollan väger 5030g och är 58cm lång nu, växer så att det knakar :) Har fått lägga undan jätte mycket kläder som hon växt ur! Fick en stor proppfull papppåse med nya klässar till henne av mamsen sist hon var här och det tackar vi så mycket för! I eftermiddags kom Minör, Jenny, Kevin och Clara hit på besök. Käkade middag ihop, snackade en massa gojja och barnen lekte. Imorse kom Juni på att man kan "skrika" så nu jollrar hon högt som bara den emellanåt och det är inte det enda nya hon kör med.. hon har börjat högfärdshosta också haha.

Är så sugen på saffran! Bad Paul köpa det med sig hem igår men han kom av sig i handlingen och hem kom han utan saffran. Var meningen att jag själv skulle köpa det med mig hem idag när jag handlade men jag gjorde en Paul. Måste handla saffran imorgon! Imorgon ska vi passa Anthony en stund medan Madde går på anställningsintervju - Lycka till.

Längtar:

På fredag ska vi på kräftskiva hos Annika och Patrik! Mamma ska ha Juni och Robin ska sova hos mormor. Vi lånar Hannas säng och sover hos mamsen så känns det lindrigare.. bara några timmar jag är ifrån Juni då :)

Den 28/8 drar vi upp till Göteborg med en skön skara människor! Där väntar: Liseberg, god mat och dryck, en massa skoj och hotellövernattning!

25/9 Girly night :)
_________________________________ Natti, natti!

Hejdå fula valv och vägg!

Himla skönt att ha en händig karl, nu börjar det hända grejer inomhus också! Något annat som är skönt är att man kan gå loss med tigersågen i sitt hem oavsett hur mycket klockan är :)




Nu är männen iväg och handlar resten av sakerna som behövs för att färdigställa väggen. Grannen har tittat på elen och det ska inte vara några problem med att dra den dit vi vill ha den, Kenneth, morsan och Hanna kommer hit senare idag och då får Kenneth slå ett öga på skiten han också så att jag kan vara lugn. Sen jag fick Juni har jag fått en ny rädsla/fobi och det är att det ska börja brinna här hemma i uttagen. Knäppt?! Ja det kan hända men jäklar vad rädd jag är!

Lite nya bilder på vår lilla tjockemolla som är go å gla´:





5:e Augusti

Hejsan hej! Skumt väder idag, passar utmärkt att fixa och dona hemma idag. Darling är iväg och handlar grejer till trappan/väggen + eldoningar så att vi kan riva och ha oss men innan dess ska han följa med Petr och vara med när han får huset besiktigat. Hoppas att allt går bra! Vad har hänt sedan sist då? Igår var vi och vägde/mätte Juni och det gick bra, nu väger vår lilla tjockemolla 4760g och är 57cm lång. När vi var klara på bvc gick vi upp till Robins skola för att träffa rektorn och fylla i papper och få oss en liten rundtur på skolan. Rektorn verkar vara super trevlig och skolan såg väl ut som en typisk skola och klassrummen var stora och fina. Nytt för i år ska dom köra halvklass vissa timmar om dagen och det tycker jag är jätte bra för både eleverna och lärarna. Mindre klasser -  lugnare och ökad koncentration. Om två veckor är det dags, då är sommarlovet över för Robin. Det ska bli skönt att han börjar, delas för att han får träffa andra barn och får nya kompisar men mest av allt för rutinerna. Denna sommaren har varit helt galen och våra rutiner har varit på semester :) I ♥ rutiner! Igår kväll fick vi ett ryck och stack ut för att plocka blåbär. Hittade en massa bra ställe men så blev lillan rastlös så vi hann inte plocka så mycket som vi hade velat men vi får väl ta upp bärplockningen till helgen någon gång. I måndags var vi ute hos familjen Lundman, grabbarna monterade fönster medan vi drack vin och skötte grillningen. En underbar måndag. På lördagen var vi också hos Lundman men den gången var det för att fira Jenni som blev 26 och bjöd på helgrillat vildsvin och en massa annat gott. Supertrevligt - som vanligt! Vi har planterat häck och fixat i trädgården annars har det inte hänt så mycket mer.. bara tagit det lugnt och njutit av att Paul har semester! - Hej.

RSS 2.0