Donat heeela dagen!

Det var meningen att jag skulle städa idag men det skippade jag och i stället byggde jag och hjärtat ihop ett pepparkakshus som blev pyntat och grannt. Självklart brände jag mig på det smälta sockret och fick en svinig blåsa på sidan av tummen.. aj, aj! Det börjar bli juligt och mysigt här hemma och nu ser vi ut genom fönsterna utan problem. Nu börjar halv 8 hos mig så nu blir det inte mer för denna femman. - Ha en trevlig kväll.

Paus

Har putsat alla fönster utvändigt och nu kände jag att det var dags för en frukostpaus! Blåbärsfil + cornflakes = en nöjd Emma. När fönsterna är färdigputsade ska jag stryka våra julgardiner, hänga upp dom, montera ihop min nya fina julstjärna, det ska städas, tvättas och i eftermiddag blir det lite muffinsbak med mitt lilla hjärta! Nu ska jag fortsätta så jag blir klar med dom tråkiga fönsterna.. HATAR att putsa fönster! - Ha en underbar dag.

25/11-09

God morgon! Ska snart lämna mitt lilla ♥ efter det ska jag handla och sen bär det av hem till mamsen där vi idag ska göra klenäter. Mums! Vad har hänt sedan sist då? Inte mycket.. kollade på ett hus i söndags men det var för litet helt enkelt, synd för att läget var helt perfekt. Men men.. letandet fortsätter. Om 28 dagar är det julafton och jag hade tänkt mig att tjuvstarta pyntningen igår men så fort jag hade tänkt tanken började det regna och där sprack planen eftersom jag skulle putsa fönsterna först och främst. Våra fönster är så mögiga att man knappt ser ut genom dom! Får se hur vädret är i eftermiddag.. Längtar efter den mysiga julstämningen! Nu ska jag föna håret för snart är det dags att dra. - Ha en underbar dag!

Snart är det dags..

Ska strax bege oss hem till mormor och lämna Robin. Visningen är klockan 16 och jag är såååå nällad! Igår var vi i Ullared.. sicken dag.. det var ett bra tag sedan jag skrattade så hysteriskt som jag gjorde igår! Några saker som hände i/på självaste fenomenet var bland annat att jag fick göra en efterlysning på min käraste i kundservicen och vi lyckades "tappa bort" vår vagn... Vad har vi lärt oss av detta då? Emma måste tydligen ha med sin telefon om vi ska åka upp dit nått mera och vi ska köpa en sådan flagga som man fäster på sina barns cyklar (ni vet en sån lång pinne med en orange vimpel på) fall "olyckan" är framme igen. Bra jobbat! Vi hittade naturligtvis vår kundvagn och många timmar senare kom vi hem med inte mindre än 14 kassar. På kvällen spelade vi 2 olika spel med Martin och Sofia och det var minst sagt roligt! 01.30 ramlade vi in i sängen och det tog inte många sekunder innan vi somnade. Sicken dag från början till slut! Nu ska vi traska iväg till mormor. - Ha en underbar söndag!

20:e November

Go´morgon. Fredag igen.. Veckorna rusar förbi! Denna helgen händer det lite grejer, idag ska Robin sova hos sin farmor för imorgon bitti sticker vi till Ullared! Kanske inte det bästa datumet men det finns inga andra lösningar så vi får hoppas på det bästa och bita ihop helt enkelt. På söndag ska vi på husvisning och det ska bli riktigt spännande att få komma in i huset och se resterande rum och vrår som man inte fått se några bilder av. Nog om helgen.. nu ska jag dra fram mr D och hans medhjälpare och göra rent hus!
- Ha en trevlig dag!

♥Lussekatter ♥

Har varit sugen på saffran hur länge som helst och idag gjorde vi något åt det! Sista plåten är nyss färdiggräddad så nu återstår det bara att hälla upp ett glas iskall mjölk och njuta av katterna - Mmmmmm! Prövade för första gången att göra degen med kesella och kan säga som så här: Här bakas inga fler katter utan kesella från och med nu! Sicken skillnad....

Ingredienser:

* 50 g 1 pkt jäst för söta degar
* 150 g smör eller margarin
* 5 dl mjölk
* 1 burk à 250 g kesella (valfri fetthalt)
* 2 frp à 0,5 g saffran
* 2 dl strösocker
* 0,5 tsk salt
* ca 17 dl vetemjöl

Garnering & pensling:
* russin
* 1 st ägg

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en degbunke.
2. Smält matfettet (d.v.s. smöret eller margarinet) i en kastrull. Häll i mjölken, rör om och värm till 37 °C (fingervarmt).
3. Häll en del av degspadet (d.v.s. mjölken och det smälta matfettet) över jästen och rör tills den är upplöst.
4. Tillsätt resten av degspadet, kesella, saffran, socker och salt. Arbeta därefter med maskin eller för hand in det mesta av mjölet så att degen släpper bunkens kanter och är smidig. Täck bunken med en bakhandduk och låt jäsa ca 30 min.
5. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Knåda den slät och blank. Dela den i 5 delar. Baka sedan ut 10 lussekatter av varje del, genom att rulla ut varje liten del till ca 20 cm och därefter forma till en lussekatt. Lägg lussekatterna på plåtar med bakplåtspapper och tryck i russin ordentligt. Låt jäsa till dubbel storlek 20-30 minuter.
6. Pensla brödet med uppvispat ägg.
7. Grädda lussekatterna mitt i ugnen 225 °C i ca 8 minuter.
8. Låt svalna under bakduk. Förvara i plastpåse eller frys in.

Vår kamera är stendöd så jag kunde inte foto resultatet.. men vad gör det? Alla har väl sett en lussekatt/ bulle?!  :)

Håll i hatten

idag är det bara 40 dagar kvar till julafton, jisses vad tiden går! Fredag och helg - äntligen. Idag har Robin och jag bara varit hemma och gosat hela dagen. Paul kommer strax hem och då ska det lagas spagetti och köttfärssås och efter det ska vi lämna Robin hemma hos mormor som ska ha honom medan vi är och kollar på Paranormal Activity tillsammans med mamsen, Marie, Micke, Tess och Sanne. Kan erkänna att jag är lite skraj och börjar undra om jag kanske har tagit mig vatten över huvudet.. skiter inte jag ner mig lär mamsen göra det :) - Ha en trevlig fredag!

24° och bråk med en IDIOT!

Imorse var här två snubbar som skulle kolla termostaterna till elementen eftersom vi fick nya (som inte funkar som dom ska) När han hade gått runder med sin "mätare" konstaterade han att jag hade 24° på vissa ställen i lägenheten och det tycker jag är VÄLDIGT konstigt eftersom våra visar 19°.. - Jag kan inte hjälpa dig, du får ringa Helsingborgshem. Yeah right säger jag bara.. jäkla snåljudar! Har inte mått hallon idag så idag har jag legat på soffan hela förmiddagen!

På vägen hem från dagis sprang (tävlade) Robin och en kompis till honom förbi en man som var ute och gick med sin rottis (hunden började dra i kopplet och hoppa framåt) mannen blev rasande och sa till mig att om vi gick förbi honom fler gånger skulle minsann min unge tänka på att inte springa förbi hunden.. då fick jag sinne och sa till honom att barn är barn och måste få röra sig och om han inte kan hantera sin hund får han helt enkelt rasta den någon annanstans vilket resulterade i att gubben blev ännu argare och spydde av sig något i stil med att man måste uppfostra sina barn... hade hunden inte sett så mordisk ut hade jag nockat ägaren, jag hoppas att jag slipper stöta på honom fler gånger!

Biljetterna till Paranormal Activity är bokade och betalda ohh vad jag längtar till fredag! Nu ska jag roa mig med min tvätt som behöver bli upphängd.
- Ha en trevlig kväll.

Den länge vickande tanden

är äntligen tappad, tannalösa Robin :) Vår stora lilla kille! Den tannalösa är ivrig över att få visa mormor så här kommer lite bilder till dig mamma:









Robin är nellad över att "tandfen" ska komma och är övertygad om att han kommer att få en "lapp" (20:a) och två pengar (kronor) alltså vill herrn ha 22 spänn... undrar vad han ska köpa för dom?! Nu ska vi varva ner och gosa lite innan det är dags att natta den tannalösa. - Ha en fortsatt trevlig kväll!

Grattis

till körkortet Daniella! Grattis, grattis, grattis!!!


Fredagen den 6:e November

Idag mår jag inte alls bra, fryser som ett djur och har ont i varenda ben i kroppen! Har nyss vilat på soffan en timme och vaknade av att telefonen ringde.. i andra änden var det Jenni som behövde spy av sig (mitt i min sömn!) men vad gör man inte för sina vänner? :) På tal om vänner så gör Daniella sin uppkörning just nu! Håller tummar och tår på att du fixar det gumman! Lycka till!

Nästa fredag har Paranormal Activity biopremiär och jag längtar som en tok. Vill se, vill se, vill se!



Ikväll blir det mys med familjen, taco och film. - Ha en trevlig fredag!

God morgon!

Torsdag idag. Har nyss varit och lämnat min lilla pirat på dagis.. tog med kameran för att jag tänkte ta en bild som jag skulle lägga upp här inne och visa för er men givetvis glömde jag att fota! God morgon Emma..
Nu ska jag göra en smoothie och sen ska jag gå loss på byrån.

- Ha en underbar dag!

Som en glad unge..

så känner jag mig nu för att det SNÖAR! Så himla mysigt och det gör att jag vill slita fram mina adventsljustakar, sätta upp julgardiner, baka lussekatter och klenäter (som jag är riktigt sugen på), klä granen och allt annat som har med julen att göra! Mys! Har nyss varit inne hos Sofie och druckit en kopp kaffe och snackat lite skit med henne och nu ska jag leta fram Robins maskeradkläder för dom ska ha maskeradfest på dagis imorgon. Robin vill vara pirat så jag hoppas att den outfiten fortfarande passar honom för då slipper vi ge oss ut och handla. Emma är frösen /frusen ←(vad är rätt?) och snorig och helst av allt skulle hon vilja bädda ner sig i soffan men det kan hon inte för det ligger en massa tvätt som väntar på att bli upphängd och det ska lagas middag så nu är det bäst att hon sätter fart! - Ha en skön eftermiddag/kväll.

Spread Your Wings and Fly Away!

UNDERBAR!


N som i nutella




Köpte en burk nutella för ett tag sedan som jag har "gömt" för både mig själv och Robin.. hittade den idag och åt nyss en nutella macka, FAN vad gott det var :) Robin är lagd och nu står det tv på schemat: Halv åtta hos mig, äntligen hemma och desperate housewives. - Ha en trevlig kväll!



Världen är liten!

Har glömt att berätta vad jag fick reda på hemma hos svärmor i söndags.. Min svägerska är kusin med Anna Anka! Hade köpt med oss en tidning och i den fanns det ett reportage om Anna och då berättade P att dom var kusiner, STACKARS P och hennes familj!



Mamsen kommer strax hit på kaffe, tror ni att jag har donat med byrån? - Nej det har jag inte.. var och handlade när jag hade lämnat Robin och sen jag kom hem har jag legat nerbäddad i soffan och haft det gott. Får ta tag i byrån i eftermiddag istället!  - Hej.

Kvällning!

Daniella och William har varit här idag, ungarna har lekt och busat och mammorna har gjort något av det som dom är bäst på: snackat öronen av varandra :) Lagade kalops till middag idag och gissa om det var gott! Mumsfillibabba. Robin ligger i bingen och det är såååå tyst och lugnt! Väntar på att klockan ska bli 20.00 då börjar Ullared tv-serien, det kan jag bara inte missa haha. Tisdag imorgon och Robin ska på dagis.. tänkte att jag skulle påbörja mitt byrå-förvandlings-projekt så fort jag har varit och lämnat hjärtat imorgon bitti. - Trevlig kväll!

Måndag v. 45

Go´morgon! Helgen har varit underbar. Största delen av fredagen tillbringades hemma hos mamsen med god mat, film och mys. I lördags var det dags för tjejkväll. Av 7 stycken återstod bara jag och Madde när det väl var dags! Åkte ner till Haket och käkade en smarrig middag i gott sällskap och sen åkte vi hem till mig och snackade en massa goja, tryckte i oss gottis och kollade på film. Det blev en mysig kväll som snart får göras om! När jag vaknade i söndags förstod jag hur berusad Paul egentligen hade varit dagen innan då det stod ett par bowlingskor i hallen istället för dom han hade när han gick hemifrån... så kan det gå! Bowling och alkohol är INGEN bra kombination. I går var vi ute i Påarp hos svärmor och käkade middag och efter det var vi på gudstjänst och tände ljus för Pauls pappa. Kvällen var lugn och skön med mys och film.

Måndag.
Daniella och William kommer strax hit så att barnen kan få busa av sig, inget kul väder att vara ute i idag så idag får det bli innebus! - Ha en trevlig dag!

RSS 2.0