v.33

Dagarna går och nu är vi inne i graviditetsvecka 33!
47 dagar kvar till bf -  L Ä N G T A R !

Igår var det en riktigt skön söndag. Åkte ut till huset så Robin äntligen fick se vad det är vi pratar så mycket om. Han gillade speciellt sovrummen där uppe pga "kojorna" (kattvindarna) och har i stort sett redan bestämt sig för var hans möbler ska stå möblerade i hans framtida rum :) När vi budade på huset låg det tjockt med snö och därför kunde man inte se hur trädgården såg ut men jag blev positivt överraskad när jag väl fick se vad det var som gömdes under det vita, det såg mycket bättre ut än vad jag hade vågat hoppas på!

När vi var klara i huset körde vi vidare ut till Carita där vi fikade och njöt i det fina vädret. Lämnade Robin hos mormor när vi kom hem och sen stack vi vidare hem till Annika och Patrik där Paul kaklade i deras kök och sen grillade vi och hade det hur mysigt som helst!

Idag ska vi hem till Annika och Patrik igen så att Paul kan göra färdigt det sista i köket. Robin är ute och leker med en kompis så nu ska jag passa på att röja här hemma! - Ha en underbar dag.

23/4

Hejsan hej. Igår vaknade jag med värsta dunderförkylningen! Mådde piss hela dagen och hade feber som kom och gick tills jag la mig. Har sovit som en kratta i natt men idag känns det faktiskt lite bättre och febern har hållt sig borta än så länge. Lillan övar "kickboxning" hela dagarna långa så att magen går i vågor och emellanåt känns det som om hon försöker flytta mina revbenen till ryggen.. not najs! Fredag idag, 50 dagar kvar till bf.. Dagarna kryyyyper fram. Blää. Nä, nu är det hög tid för frulle. - Trevlig helg!

Såååå trött

på folk som tror att dom är bra mycket bättre än alla andra.
Alla har skit i röven!!
Ni borde skämmas...

Bebis och grillning.

Bm besöket gick bra!
Lillans hjärtljud låg på 156 och SF-måttet 32,5 cm. Hoppade över vägningen idag.. tar det om 3 veckor! Har en lurig bebis som snurrar runder en massa, kände hur det hickade ända ner i blygdbenet för några dagar sedan men i förrgår kändes hickan på mitten av magen helt plötsligt.. har fått ny till till bm om 3 veckor då ska vi se om liten har fixerat sig. Det värker/hugger och har sig mycket nere i blygdbenet nu så jag hoppas att den lilla krabaten håller på att fixeras!

Mamma ska ha Robin några timmar i eftermiddag/kväll för vi ska hem till Annika och Patrik och grilla, det ska bli skönt att komma iväg ett tag, få umgås och ha trevligt! - Ha en fortsatt bra dag.

Måndag

Så var ännu en helg över. Swisch sa det bara! Ska strax göra ve oss och knalla hem till mormor. Ska vara hos bm 9.30, handla frullebullar och sen hem till momor igen för att avnjuta en god frulle. Längtar redan efter nästa helg då det blir grillpartaj för svärmor och på söndag ska vi ut till huset - mäta och kolla diverse saker, Robin ska också följa med för att äntligen få se detta hus som det pratas så mycket om här hemma :) Dagarna kryper fram i snigelfart.. låt det bli månadsskifte! Nä, nu får vi sätta fart så att vi kommer iväg.
- Ha en underbar dag.

Denna "magiska" söndag går vi in i vecka 32.
8 veckor kvar till bf.
55 dagar!

Längtar, längtar, längtar!

Lördag

Tråkigt och kallt väder idag men just nu känns det som om det kan kvitta för strax kommer bästaste Jenni på besök. Trevligt, trevligt!! Lite senare i eftermiddag ska vi förmodligen umgås med familjen Klarén och det är alltid lika trevligt.. det blir en go lördag med andra ord :)

Go morron!

Solen skiner och det ser ut att bli ännu en fin dag, det gillas! Ska snart lämna hjärtat på dagis, handla och sen tänkte jag gå hem till mamsen och våldgästa. Igår lyckades jag med något som bara en med stor mage/ super klantig kan lyckas med: Fick skållhett vatten på magen! Nu har jag en rälig blåsa mitt i en bristning och det gör ont (j.vligt ont)! Bra Emma...

DSBSJSASDMJSFTG!

Ännu en solig dag!

Måndag och ny vecka. Solen skiner och det är underbart väder! Igår satt vi fart på grillen här hemma i trädgården och grillade både korv och hamburgare i gott sällskap. Två stora feta myggor surrade förbi mig igår och idag såg jag en fjäril, nu känns det verkligen som sommaren är på väg. Härligt! Håller på att tvätta och dona men nu får det räcka för idag för nu ska jag banne mig fixa till en iskaffe och njuta av solen.

 

 


9

veckor kvar till bf! Börjar kännas tungt nu, flåsar som ett djur för minsta lilla och har 0 tålamod när det kommer till vissa saker.. Denna månaden lär bli/kännas dryg som attans och just nu längtar jag bara till månadsskiftet då vi äntligen kan börja packa ordentligt! När packningen väl börjar lär tiden gå undan och sen är det inte långt kvar tills vi sitter i vårt hus och lillan är här. Längtar sååååå! Här hemma donas det för fullt med klädkammaren just nu.. Allt är färdigmålat så nu är det bara hyllplanet och klädstången som ska upp och sen är det klart. Har hittat lite grejer som bara ligger och inte används så det ska jag strax packa ner, dammsuga och torka golven och sen ska vi hämta hem vårt lilla hjärta! I eftermiddag blir det eventuellt en liten lekdejt med familjen Klarén och ikväll blir det en massa söndagsmys. - Ha det!

Hungrig.

Grillsuget försvann när solen gick i moln och det blev kallt! Robin är lämnad hos mormor och vi har fortfarande inte käkat så nu åker vi ner i stan och käkar något gott med Daniella och Alex! - Have a nice evening.

Härligt väder!

Solen skiner och det är lördag. Robin är ute och leker och vi fixar och donar här hemma. Paul har nyss kört iväg för att hämta lite saker vi behöver för att kunna återställa klädkammaren och fixa grinden till trädgården. Robin ska sova hos gamlamormor inatt och det passar bra för då kan vi fixa med klädkammaren i lugn och ro. Det fina vädret gör mig sugen på att grilla så mest troligt blir det lite grillning i eftermiddag innan vi lämnar hjärtat hos mormor. Nu ska jag göra ett stort glas iskaffe, sätta mig i trädgården och njuta av att det fina vädret!

Ägg!

Idag hördes ett konstigt ljud från pinnarnas hem... när jag tog upp petboxen blev jag som ett litet barn och hoppade runder i köket för på botten låg där 4 stycken ägg! Nu är den stora frågan: Vems barn kommer att "kläckas" först? Vår lilla pärla eller pinnens?? Spännande!

Ska strax sätta igång och göra middag, spagetti och köttfärssås.
Idag blir det en lugn och skön kväll - Fredagsmys med familjen!

8/4

Igår fick jag ett ryck och bakade kvällsbullar, mamma och Hanna kom hit och joinade oss. Gott och trevligt på kvällningen men imorse var det mindre trevligt då bullarna kom upp igen! Nu är jag j.vligt trött på detta kräkande! Jag ger upp.. orkar inte tänka positivt längre.. lär spy tills lillan kommer. Hon lever för tillfället rövare i magen hela dagen lång :) Sen i lördags har jag haft ganska mycket sammandragningar och dom häftigaste kommer på kvällarna, i förrgår kändes det mer än "vanligt" och då kan jag erkänna att jag blev lite stirrig. Lillan är mer än välkommen men inte än! Ska strax lämna hjärtat på dagis och sen ska jag hem och gå loss på mina köksluckor. I helgen ska vi återställa och måla inne i "datorrummet" så att det blir färdigt nu innan det kommer folk som ska kolla på lägenheten. Torsdag idag, snart helg igen!
- Ha en underbar dag.

Är detta slutet?

Jag spyr fortfarande som ett djur om mornarna men idag är det tredje dagen under en veckas tid jag har vaknat och mått prima! Kräktes till vecka 30 när jag väntade Robin så jag måste säga att jag är väldigt positiv och hoppas att detta kräkande ska vara över nu! *Peppar, peppar ta i trä*. Har nyss fått upp hjärtat från sängen.. idag var han TRÖTT och ville inte alls upp men så brukar det ju vara när man har varit hemma och haft "lov". Nu ska jag fixa frulle till Robin, sätta igång en maskin tvätt och sen är det dags att gå iväg till dagis. - Ha en underbar dag!

10 veckor kvar till bf.

10 veckor/ 70 dagar/ ca: 2½ månad tills du är här! (+/- 2 veckor)
Får tillgång till huset sista helgen i maj men har kommit fram till att vi ska höra med hon som bor där nu om vi kan få nycklarna helgen innan så att vi kan måla om i vardagsrummet och köket så att det är färdigt när möblerna kommer på plats. Nu hoppas vi bara att lillan inte bestämmer sig för att titta ut tidigare för det hade väl varit något - mitt i flytten! Med min "otur" kommer hon säkert 18 dagar tidigare bara för att jag gick över 18 dagar med Robin. Inget förvånar mig! Packade ner lite saker nu i veckan och det gav mersmak, nu vill jag inget hellre än att packa ner ALLT och komma härifrån!

♥ Längtar tills du är här med oss ♥


v. 30


Bebisens lungor och matsmältningssytem är nu nästan färdigutvecklade. Ökningen i längd kan komma att sakta av (bebisen är ungefär 40 cm lång nu), men den kommer att lägga på sig vikt ända fram till födseln.

Bebisen fortsätter att blinka och kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset. En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän de är mellan sju och nio år gamla. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt om utrymmet. Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.

Glad påsk!


Här hemma har vi tagit en ordentlig sovmorgon hela familjen och ska strax käka frukost. I eftermiddag ska vi hem till mamsen och käka med resten av familjen, umgås och bara vara men innan dess ska vi fixa lite i trädgårdarna och göra i ordning ute på inglasningen. - Önskar alla en glad och trevlig påsk!

Trångbodd!

Känner av varenda rörelse lillan gör nu, det börjar bli trångt i magen :) Har packat och donat lite i förmiddags och nu är mamsen på väg hit på fika. Ikväll blir det middag med familjen Klarén, har fått för oss att vi ska hyra stuga någonstans i sommar så vi tänkte att vi skulle kolla upp lite olika alternativ och spåna vidare på det ikväll. Nu ska jag dammsuga över här snabbt innan mamma kommer. - Ha en trevlig kväll!

RSS 2.0