Söndag!

Så var det söndag igen. Idag går vi in i vecka 25, nu är det bara 15 veckor kvar till bf. Dagarna går men inte snabbt nog.. Längtar så efter att få se vår bebis. 28 dagar kvar - låt dom passera snabbt som attan :)

Det har varit full rulle hela helgen, i fredags blev vi barnlediga så vi gick på inflyttningsfest och igår hade vi tacokväll med familjen Klarén. Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på.. får väl se vad som händer!
- Ha en trevlig söndag.

v.25


Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Den gör andningsrörelser, men har fortfarande ingen luft i lungorna. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket har tolkats som att synnerven har börjat fungera.

När du har tid på BVC kontrolleras ditt blodtryck och du får lämna urinprov. På så vis kan man upptäcka tidiga tecken på havandeskapsförgiftning och diabetes så att behandling kan sättas in om det behövs.

Fingrar, handleder och händer kan kännas domnade eller värka. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Det medför att nerver som löper i tunneln kläms, vilket kan orsaka smärta. Handledsstöd kan hjälpa, liksom att ta kosttillskott med vitamin B6. Prata med din barnmorska eller läkare om du har fortsatta besvär och läs våra tips om självhjälp för domnade eller värkande fingrar.

Fredag, +°, barnledig!

Snön smälter sakta bort och nu kan jag se gräsmattan i den ena trädgården, vid 12 tiden var det hela 5° ute och det om något fick mig på gott humör! Farmor är på väg in till oss för att hämta Robin som ska sova hos henne inatt. Ikväll blir det "partaj" - inflyttningsfest på Raus! Imorgon kommer jag att vakna och må prima (efter min dagliga "morgonrutin") medan min darling kommer att må.. mindre bra :) Härligt! Nu ska jag packa ihop Robins saker och gosa med honom lite innan det är dags att han ska åka.
- Ha en trevlig fredag.


Jag gillar vad jag ser!

Kan det vara så att det snart är färdigsnöat??
Hoppas kan man ju alltid!




Barnvagnsdjungeln.

Så har det blivit dags att beställa vagn! Tyckte att det fanns en massa att välja på när jag väntade Robin men nu känns det som om det finns 3 gånger mer att välja mellan. Hade så gott som bestämt mig för en vagn men när jag var och klämde och hade mig på den ångrade jag mig snabbt! Hittade en annan som snabbt blev en favorit och om den nya sittdelen till den vagnen faller i smak lutar det åt att det blir en sådan vagn. Ska ut till Babyland i eftermiddag och kolla där också och sen får det räcka! Ju mer man tittar ju mer förvirrad blir man i detta barnvagnsträsket men dagarna går och det är hög tid att beställa!

Tiden går och snart får vi se vår bebis i 3D/4D, förhoppningsvis sammarbetar den lill* lite mer denna gången så att vi kan få reda på om det blir en pojke eller flicka :) Nu börjar det klia i fingrarna och suget efter att få handla bebisgrejer är stort men hur gärna vi än vill så har vi bestämt oss för att vänta.. lite till iallafall.

NU ska jag bädda ner mig i soffan hos min lille prins och mysa med honom!
- Ha en bra dag.


Tjingeling!

Ska strax käka lite frulle och sen bär det av hem till mormor för att hämta Robin som sov där inatt. Trött och mör som man var igår blev det kinamat, film och mys på tu man hand och det var inte så illa :)

Idag blir det en riktig myssöndag - Mamsen bjussar på bio ikväll! Vi bokade biljetter och sen blev moster sugen och hade en jäkla tur för platsen brevid oss var fortfarande ledig när hon bokade sin.



Idag blir det alltså en massa mys med familjen!
- Ha en trevlig söndag.

v. 24



Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Hjärnan växer snabbt och bebisen börjar fylla utrymmet i livmodern. Den är ungefär 30 centimeter lång från hjässa till häl. Även om chanserna att bebisen skulle klara sig med rätt vård om den föddes nu är goda, så skulle de flesta läkare och barnmorskor göra sitt bästa för att förhindra en förlossning i det här stadiet så att bebisen får fortsätta utvecklas på ”vanligt” sätt.

Du kanske har fått svaga röda eller bruna strimmor, så kallade strior på mage, höfter eller brösten. Krämer kan inte ta bort dem, men att ha en BH som ger brösten bra stöd kan förebygga strior åtminstone där. Det är väldigt vanligt i det här stadiet av graviditeten – ca 90% av gravida kvinnor får dem. Efter förlossningen bleknar striorna gradvis och lämnar strimmor som är ljusare än kringvarande hud.

Dina ögon kan kännas torrare och vara ljuskänsligare än vanligt. Detta är också normalt under graviditeten och du kan lindra symptomen genom att använda s k konstgjorda tårar (säljs på Apoteket).

Oväntat besök

Imorse fick jag besök av en liten gråsparvsunge! Flög rakt in i vardagsrummet, satt sig i fönsterkarmen flög en runda och flög sedan ut igen. Detta måste vara ett tecken tänke jag.. en stund efter kom Ida hit och berättade att det skulle bli snöstorm och att det kunde komma upp till 10cm snö ikväll/natt - Dra åt helvete! Tusan vad jag är trött på detta vädret nu.


Det är full rulle på bebis, nu är det inte många lugna stunder i magen..
Hickar ofta precis som Robin gjorde (helst vid sängdags).
Nä! Nu ska jag dricka lite kaffe och sen ska jag ta hand om all tvätt som ska hängas upp och sen är det städning som gäller för denna damen.
- Ha en bra dag.


Längtar

efter att få se en gräsmatta (någonstans under snön finns dom)!



Vårsol!






Bebisen!







En helt vanlig tisdags kväll.

Sitter och smuttar på iskaffe... mmmm, mmmm, mmmm säger jag bara!
Att något så simpelt kan vara såååååå gott :)


Ska strax natta Robin, duscha och sen blir det lite tv-tittande innan sängen kallar. - Ha en trevlig kväll!


14/2

När vi bestämde oss för att börja leta hus sa jag till Paul att det skulle ta en evighet innan vi hittade något som föll i smaken  för oss båda eftersom man omöjligt kan samsas och tycka lika om allt. Igår fick vi smaka på just det.. Paul blev "förälskad" men inte jag så resan i husträsket fortsätter!

Söndag och alla hjärtans dag. Idag blir det mys med Robin tills vi ska lämna honom hemma hos mamsen där han ska sova inatt för ikväll har vi bokat bord så vi ska ut och käka och ha det mysigt!
- Ha en trevlig alla hjärtans dag!


v.23


livmoder
öron hud
Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är nästan 30 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

Många studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar klassisk musik – av någon anledning särskilt Vivaldi. Pröva att spela Quattro Staggione och se om bebisen reagerar. Lugnar den ner sig när musiken är långsam och blir livligare när den är snabbare? Vem vet, du kanske bär på en blivande dirigent!

Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför. Den sväljer fostervatten, men kommer förmodligen inte att bajsa förrän den är född.

Om bebisen föddes nu så skulle den ha en liten chans att klara sig (ca 16%), förutsatt att den får rätt vård. I detta stadium spelar varje dag i livmodern roll. Om bebisen föds nästa vecka, vid 24 veckor, skulle överlevnadschansen öka till 44%.

Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel? Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen.

Pustar ut!

Varvar ner med en god smoothie och go musik, nu får det vara färdigstädat! Har renbäddat i vår säng och bytt gardiner så nu är det fräscht och snyggt där inne också. Har bara gardinerna i vardagsrummet kvar som ska bytas och sen är dagens schema avklarat (förutom att handla och laga mat för idag får det banne mig bli hämtmat) Jisses vad jag har donat och haft mig idag!

Hittade kanelbullar i frysen när jag var där och rotade innan och dom såg himla goa ut.. ska ta och slänga in några i ugnen strax och bjuda syrran på lite fika för hon är på väg hit. Fredag idag - härligt! Har varit dött på husfronten ett tag men imorgon ska vi iväg på en husvisning. Huset ligger i ett bra område som vi båda gillar och har en lagom stor trädgård, STORT garage (vilket uppskattas av darling), bra planlösning och en del som behöver fixas och renorveras men det är ju sån't som vi gillar.. vem vet?! Med lite tur är det kanske äntligen slutletat? Hoppas kan man alltid! Nu har jag inte tid att sitta här och sitta nu ska jag ta tag i dom sista gardinerna som ska bytas.
- Ha en trevlig helg!



Idag ska Emma:


Varit en runda i stan!

Nyss hemkommen från ett BM besök.

SF-mått: 21
Hjärtljud: 137
Min vikt sedan inskrivningen: -3kg


Robin tyckte det var mysigt att få höra hjärtljudet och var snabb med att påpeka att inte hans hjärta slår lika snabbt som bebisens :) M frågade om jag ville väga mig nu när jag var där eller vänta några veckor till.. Lika bra att få det undanstökat - ge mig min dom! -3kg! Jag trodde snarare att jag skulle gått upp 3kg men icke... Gick ner i början av graviditeten med Robin också och när jag gick i mål hade jag bara gått upp 6kg så jag hoppas att det kommer att sluta likadant denna gången (ska ju trots allt gå ner alla kg man gått upp efter förlossningen.. någon gång)

Nu ska jag med gott samvete trycka i mig en god:


Have a nice day!

Önskar att få sätta tänderna i en:



Igår och idag.

Igår var det full rulle hela dagen! Först var vi hemma hos Tobbe och Alice en sväng för att kolla deras nya lägenhet sen blev det pulkaåkning med familjen Klarén och efter det käkade vi middag tillsammans - taco! Mmmm!
En riktig toppen dag.

Idag sov hela familjen till 11.10 och det var riktigt skönt! Idag ska vi ut till svärmor som ska bjuda på middag och jag är lycklig som bara den! Tusan vad najs det är att bara få sätta sig vid ett dukat bord och njuta av en middag som man inte behövt laga själv :) Ikväll blir det mys med familjen för hela slanten! Har jag sagt att jag älskar söndagar? LOOOOVE IT!

Vecka 22





Nu väger bebisen nästan ett halvt kilo, cirka 430 gram, är drygt 27.8 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu. Innan detta sker, ser huden lite skrynklig ut, men bebisen lägger på sig lite varje dag nu. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln utvecklas stadigt. Redan nu finns tandanlag i käkarna och det dröjer inte så länge innan bebisen är född och så småningom får sina första tänder. Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt – räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka. Det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat.

Jag har gjort det!

Igår vad jag på mitt första Tupperware-party.. (snacka om att man känner sig som en riktig kärring när man tackar ja till ett sådant erbjudande) men det vad faktiskt väldigt trevligt och jag beställde en bra och nyttig pryl som faktiskt kommer att bli använd:



Säljaren hade tagit med sig en lök så att hon kunde visa hur bra mojängen var och när hon hackade löken blev jag såååå sugen på:

I helgen blir det taco-mys! På tal om helg, vart tusan tar veckorna vägen? Jag brukar längta efter helgen och tycka att veckorna går långsamt men nu känns det som det är helg hela tiden, missuppfatta mig nu inte .. helgen är det bästa på hela veckan för det är då man får mysa med hela familjen och har tid att hitta på något skojsigt om man vill och jag om någon vill att tiden ska gå snabbt så att vi får träffa vår lill* bebis men just nu känns det som tiden bara rinner iväg! Idag är det 127 dagar kvar till bf enligt uträkningen efter ultraljudet.. snart är vi nere på 100 dagar, när vi har varit i Malmö den 29/3 har vi förhoppningsvis bara 11 veckor kvar av längtan tills vi äntligen får hålla bebis i våra famnar och snusa in den dära goa bebisdoften... ohhhh vad vi längtar tills dess! Robin längtar tills på måndag då han ska få följa med till bm och lyssna på bebis hjärtljud, det ska bli kul att se hans min när han får höra det galopperande hjärtat. Äntligen ska Robin få ett syskon. Herregud! Jag ska bli tvåbarnsmor :)

RSS 2.0