Gott nytt år på er allesammans!




v. 17

så har vi kommit till den "magiska" dagen igen.. TORSDAG.
Idag går vi in i vecka 17 och så här står det om bebis
(på ett av många ställen):

Nu är bebisen ungefär 13 centimeter lång från hjässa till rumpa och väger cirka 140 gram. Denna vecka tittar bebisens ögon framåt istället åt sidorna, öronen har nästan nått sin destination och det mjuka brosket i skelettet kommer att börja hårdna och bli ben. En skyddande substans som kallas myelin börjar nu omsluta ryggmärgen.



fetal development at 17 weeks


Idag är det bara en vecka kvar till ultraljudet.. 7 ynka dagar!
Längtar som en toka - vill ha torsdagen den 7:e nu :)


Nyss hemkommen!

Har varit iväg med Daniella och handlat mat och annat gott till imorgon. Passade på att handla en "bur" till Robins pinnar när vi ändå var på Familia. Tycker att pinnarna är lite läskiga så det får bli Pauls uppgift att flytta över dom till det nya hemmet ikväll. Paul är iväg och handlar champagne och så fort han kommer hem ska vi käka lite goa mackor och mysa en stund hela familjen. Killarna har varit på busfabriken ikväll och det märks på plutten för han är riktigt slö nu och Paul kommer väl att känna av det först i morgon. Tiden går snabbt.. om 8 dagar är det dags för ultraljudet :) Känns pirrigare denna gången än med Robin men det är väl för att man vet en hel del mer än vad man gjorde sist, det ska bli kul och mysigt att få se vad det är för en liten filur som bor i magen. Längtar!

Hej o hå!

Tisdag.. uttråkad så att det kryper i hela kroppen på mig..

Igår var vi iväg och kollade på nya brillor till mig, hittade ett par som jag gillade direkt när vi kom in i affären och fick en tid till en synundersökning nästa vecka. Måste verkligen ha ett par nya brillor eftersom jag inte kan ha mina linser längre! I förrgår kände jag inte bebis röra sig en enda gång och det satt igång en jäkla oro men det löste vi genom att köpa en "hjärtljuds-manick" och igår stillades oron när vi fick höra det älskade galopperande hjärtljudet. Manicken är helt klart värd varenda spänn! Självklart buffar bebis extra mycket idag och det är väl för att påminna en om att man många gånger är fjöntig och oroar sig alldeles för mycket i onödan men så blir det väl när det ibland sker saker som man inte räknat med..
Nu ska jag rymma upp i köket, lista ut vad vi ska ha till middag och vika en massa tvätt... roligt nästan jämt! - Ha en underbar dag!

Lördagen den 26:e december

Idag blir det en go dag.. middag hos svärmor och efter det - lek/bus hos Krille och Emil. Nyårsplanerna är spikade, nyårsfirandet kommer att äga rum hemma hos oss ihop med en skön skara av både stora och små! Nu ska jag återgå till min kära tvätt och dona med lite annat innan vi åker ut till Påarp.
- Ha en underbar dag!

Idag

är det 5 år sedan vår lilla plutt kom till världen. Känns som det var igår vi kom hem med vårt lilla knyte.. Vårt älskade lilla hjärta blir hela 5 år idag och det känns helt otroligt. Lilla killen börjar bli stor :) Idag har vi varit hemma och haft det mysigt och nu ikväll har vi varit hemma hos mamsen och käkat middag med halva släkten. God middag i trevligt sällskap.. kan knappast bli bättre! Nu ska jag natta Robin och efter det blir det mys med darling.
- God fortsättning!

En snabbis..

Vill bara önska alla en riktig trevlig jul!



Idag går vi in i vecka 16.
Nu är bebisen ungefär lika stor som en avokado, precis under 12 cm, och väger cirka 100 gram. Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre.

fetal development at 16 weeks
Bebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak – navelsträngen – som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen kan ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver du inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada. Cirkulationssystemet och urinvägarna fungerar nu som de ska och bebisen drar in fostervatten i lungorna och andas ut det igen.

Ibland kan det göra ont när du gör plötsliga rörelser. Ligamenten på båda sidor av livmodern och bäckenet sträcks i takt med att bebisen växer. ( Jo tack, det har jag känt! ) Det är helt normalt, men om det inte ger med sig utan fortsätter några dagar, eller förvärras, bör du prata med din barnmorska.

Tiden går snabbt och nu är det bara 2 veckor kvar tills vi får se bebis, längtar som en galning :)

22:e December

Är det bara jag som tycker att denna månaden har sprungit förbi? Om två dagar är det julafton! Robin är lite orolig över att vi inte har någon skorsten, hur ska tomten komma in? Som vanligt har en mamma svar på tal och lugnar ner honom: Tomten kommer in på samma sätt som vi - genom dörren. Det var ju tur!, sa robin. Har inte hunnit dra in julgranen ännu så det blir kvällsgörat för vår del idag. Marie kommer förbi en sväng lite senare på fika och skitsnack! För övrigt händer det inte så mycket mer idag.

Har känt av bebis lite då och då.. små buffar och rörelser men igår kväll när jag la i sofan och tittade på film kändes det som om bebis gymnastiserade, den snurrade och hade sig och det kändes helt underbart! Ställde mig på vågen efter många om och men idag för att kolla hur mycket jag hade gått upp och det var inte så mycket, ynka 0,5 kg... fortsätter det så här är jag "nöjd"! Har fått mjölknojja, plötsligt känner jag ett enormt mjölksug och kan lätt dricka 3 glas på raken.. jag som i vanliga fall inte är så speciellt förtjust i mjölk! Undrar vad som kommer näst :)
- Ha en underbar dag!

Helgen

har varit ett enda stort kalas! Igår firades vår lillkille och idag firades både Paul och Robin. Idag blir min älskling 31, grattis min underbaraste. Igår fick Robin inte mindre än 9 stycken paket med Ben 10 saker och sitt/sina allra första "djur" - vandrande pinnar! Ganska läskiga dom dära pinnarna om jag får säga mitt men hellre det än en kanin eller hund. När kalaset var över följde Robin med gamlamormor hem för att sova över där. Jag och Paul passade på att åka ner till stan och käka när allt stök var över, hamnade på ett gammalt ställe med nya ägare och nytt koncept.. maten var riiiiktigt god! Åkte hem mätta och belåtna, kollade på en film och sen somnade vi gott. Så blev det söndag och dags för kalas nummer 2!. Idag fick Robin en bilbana, en starwars tröja, Ben 10 handuk och en stor racerbil.. snacka om att vår lille herre är nöjd! Hade tänkt ut en bra present till Paul men det visade sig att han inte var så intresserad av att få en sån.. tur att jag frågade innan jag handlade men han gick inte lottlös för han fick go parfym, pengar och en annan sak som är väldigt bra för hela familjen. Tack alla som var med och firade!

Så här ser en nöjd Robin ut:


Nu ska vi käka något och sen blir det mys för hela slanten.
- Ha en fortsatt skön söndag!

Hejsan hej.

Go´morron! Idag väckte min kära kusin mig (05.10) när han slängde ner tidningen i brevlådan, tack så mycket Kedd :) Då har ännu en vecka passarat och idag går vi in i vecka 15. Det känns som tiden rinner iväg och det är skönt!

Bebis vecka 15:
Du märker säkert inte av det, men bebisen har förmodligen hicka ganska ofta. Den kan hicka innan den kan andas. Bebisen gör inga ljud innan födseln, eftersom luftstrupen är full av vätska istället för luft.

Fast du förmodligen har ökat i vikt med 2,5 – 4,5 kg, så väger fostret bara cirka 70 gram. Det är nu ungefär 11 centimeter långt, från hjässa till rumpa. fetal development at 15 weeksNu håller benen på att växa om armarna i längd, fingernaglarna är helt formade och alla leder och lemmar är rörliga. Eventuellt går det att se vilket kön bebisen har med ultraljud nu, eftersom de yttre könsdelarna utvecklats så pass att en ultraljudstekniker kan se dem med lite tur.

Om det känts lite abstrakt att vänta barn, så blir det förmodligen mycket verkligare när du kan känna bebisens rörelser för första gången. De flesta blivande mammor känner fosterrörelser mellan 16 och 20 veckor. Du som varit gravid förr, kommer förmodligen att känna dem tidigare. Det du kanske tror är gaser i magen, kan vara bebisen som gymnastiserar! Tala om för barnmorskan när du känt bebisen röra på sig för första gången.


Ute är det vitt och fint, Robin kommer att bli överlycklig när han vaknar och ser all snö! Nu ska jag försöka få i mig lite kaffe så att man blir människa.
- Ha det!

som en gåva från ovan

Har varit sugen på smörgåstårta en längre tid och idag ringde mamsen för att meddela att hon minsann hade slängt ihop smörgåstårtor och att Paul kunde komma och hämta efter jobb om vi ville ha.. OM vi vill??? Paul blev lika glad som jag och ska köra inom mamsen när han slutar så vi kan smaska på god smörgåstårta och mysa en massa ikväll. Jobbade några timmar idag och det var ingen höjdare.. tur att mamma ringde och hade goda nyheter för det var nog det som fick mig att orka genom timmarna. Tänk vad en bit smörgåstårta kan göra! Tack mamma!! Nu ska jag lägga mitt lilla ♥ och sen ska jag bädda ner mig i soffan, glo på tv och vänta på att mannen i mitt liv kommer hem.
- Ha en fortsatt trevlig kväll.


Happy, happy!

Vi har reserverat tid till er:
Torsdagen den 7/1 2010 kl: 09.45
Obstetrisk mottagning/ ULTRALJUD


Nasalt mucus - snor

Hatar att vara förkyld! Gör inte annat än att snyta mig... att det kan finnas så mycket snor i en under en förkylning, ofattbart! Ska strax ta på oss och knalla hem till mormor och sen ska jag jobba mellan 12-17. När jag kommer hem ska jag ta mig ett låååångt bad, mysa och kurera mig. Robins hosta har blivit bättre så han ska få gå på julfesten imorgon så att han får träffa sina vänner lite för sen är han ledig tills den 12/1. Nä, nu har jag inte tid att sitta här längre, ha en bra dag!

Dasspapper, upplöst kanelbulle och snö.

Det är riktigt jobbigt att få slut på dasspapper när man är superförkyld och ännu jobbigare är det att gå och handla när man helst av allt vill stanna inne.  Idag är det ingen bra dag.. mår illa heeela tiden och numera vet jag hur en "upplöst" kanelbulle ser ut och till råga på allt har jag fått en enorm huvudvärk! Detta blev ett riktigt gnälligt inlägg.. Något som är väldigt mysigt däremot är att det  snöar.



Hoppas att det håller i sig och att det blir liggande! Plutten blev nyss hämtad av farmor och jag hörde hur glad han blev när han kom ut på gården och såg snön falla. Nu ska jag ta hand om min tvätt och dona lite innan det är dags att gå till jobb. - Ha en underbar dag.

Tisdag 15/12

God morgon! Har legat och snurrat runder hela natten, snorat och knappt sovit någonting.... Blev trött på mig själv när klockan var 8 och bestämde mig för att gå upp. Robin sover fortfarande och det är ganska mysigt att ha lite egentid så här på morgonkvisten. Farmor kommer in och hämtar Robin vid 12 och ska ha honom till Paul slutar för jag ska jobba kväll idag, hoppas att jag känner mig lite piggare tills dess.

Avslutar detta inlägg med att "säga": Att folk inte lär sig!

Måndag v. 51

Robin är fortfarande inte helt kry så idag har vi roat oss med att baka kanelbullar! Visste att mina köksluckor behövde en uppfräschning men idag insåg jag att dom verkligen måste skuras ner så det är vad jag ska ta itu med om en stund och efter det ska jag laga middag. Denna veckan kommer det att hända lite saker för omväxlingens skull.. ska jobba imorgon och på onsdag, torsdag blir lugn (än så länge), på fredag ska det förberedas en massa för Robins kalas, på lördag är det kalas och lika så på söndag. Fick inte tag i någon lokal så vi får lösa det genom att dela upp släktskaran och köra två kalas istället.. lite trist men det blir nog bra ändå! Nu ska jag ta fram mina vänner och gå loss på köket. - Ha en bra dag!


Torsdag

Har nyss varit hos läkaren med min lilla sjukling. Virus löd domen och fick hostmedicin utskriven.. Nu är Robin ledsen för att han missar luciafirandet imorgon på dagis men det finns inte så mycket att göra åt det. Min lilla stackare! Ska jobba ett morgonpass imorgon men om han inte har blivit något bättre till i kväll får dom helt enkelt ringa in någon annan istället för det känns inte speciellt rättvist att låta mormor ta hand om min sjukling när han är så här dålig. Torsdag - veckans "magiska dag", idag går vi in i vecka 14!

Vecka 14

Fostret har blivit ungefär 9 cm långt och väger ungefär 43 gram. Nu börjar fostret få sitt första hår på kroppen som kommer att hjälpa till att hålla temperaturen. Det kommer efter ett tag att täcka huden men försvinner innan födseln. Öronen har kommit på plats och ser mänskliga ut.


Otroligt och helt underbart!

Nu ska jag försöka få Robin till att äta något. - Ha en underbar dag!


Pannkaks katastrof!

Robin åt bara fyra skedar kräm imorse så jag frågade om han ville ha pannkakor vid 14-tiden, visst ville han ha det! När pankisarna väl var färdiga åt lilleman bara en halv och sen "orkade" han inte mer. Jag åt två men bebis gillade visst inte pannkakor så dom kom upp lika snabbt som dom åkte ner.. jag som var så sugen! Nu ska jag ta hand om min disk och sätta igång en maskin tvätt och när det är klart tänker jag joina Robin i soffan.
- Ha en trevlig kväll!

Onsdagen den 9/12

Godmorgon. Natten har varit hemsk, plutten har haft HÖG feber, yrat och gråtit en massa. Konstigt nog säger han inget om halsen men dagen har just börjat för vår del så det återstår att se... Nu ska jag se fall jag kan övertala min lilla älskling att äta lite kräm och sen ska vi bädda ner oss i soffan och titta på en film!

Idag är det ingen vanlig dag för det är Maddes:


25 års dag! Grattis gumman hoppas att du får en underbar dag.

Sjukstuga!

Robin är dålig - febrig och säger att han har ont i halsen, tycker att han börjar låta lite grötig så vi får avakta och se hur han är imorgon. Inte kul men om jag ska erkänna är det ganska mysigt för han är gosigare är gosigast! Han har varit gnällig hela helgen så att jag har bara väntat på att något ska bryta ut. Hoppas bara att han hinner bli frisk innan fredag så att han kan vara ned och lussa på dagis. Nu ska vi bädda ner oss i soffan och gosa!
- Ha en trevlig kväll.

3 ska bli 4!


Det är svårt att hålla tyst om underbara ting så att igår efter ett besök hos barnmorskan berättade vi det underbara för Robin: att han äntligen ska få ett syskon. Robin är nellad till 1000 och efter att det hade sjunkit in kom 100 frågor om bebisar, hur dom hamnar i magen, växer, får mat m.m. Lyckligtvis var vi förberedda och kunde visa/berätta med hjälp av två böcker och när det var gjort fick han ringa och berätta nyheten för farmor som blev jätteglad och för mormor som låtsades att hon inte visste hehe. Bebis är beräknad till den 9/6 men som alla vet kan datumen ändras några dagar när rutinultraljudet görs och det ska göras i januari. Fick lyssna på hjärtljudet igår och det var helt underbart! Torsdagar är magiska för oss numera för då går vi in i ny vecka. På torsdag går vi in i vecka 14+0. Nu längtar vi givetvis till det är dags för ultraljudet och det känns skönt att vi har en händelserik månad framför oss så att tiden går "snabbare". Vi längtar efter dig bebis!

4 december

Dagen började bra, sov till 9.30! Robins dagiskompis mamma ringde nyss och undrade om vi ville komma hem till dom så att barnen kunde få leka lite så att nu ska jag in i duschen och sen bär det av hem till dom. I dag ska vi hem till mamsen och göra hemmagjord pizza, mysa och umgås.. mycket mer än så blir det inte för vår del idag men det räcker gott och väl. Robin har fått öppna 4 luckor på julkalendern idag eftersom både hans mamma och pappa helt glömde bort kalendern när det väl va dags! Nä, nu är det dags att göra iordning oss så att vi kommer iväg. - Ha en underbar fredag!

Torsdag!

Var och handlade imorse när jag hade lämnat Robin på dagis.. pallade inte gå hem med påsarna så jag gick och ställde mig vid busshållsplatsen. Två minuter senare kom det en kille/man med värsta flinet i hela ansiktet,  känner jag honom tänkte jag tyst för mig själv?! Nej det gjorde jag inte men det visade sig vara en väldigt trevlig prick! Ibland träffar man super trevliga människor där man minst anar! Blev inringd så jag ska jobba kväll idag men innan dess ska jag städa, duscha, hem till Madde en sväng, hämta Robin och lämna honom hos mormor. Fredag imorgon och sen är det äntligen helg igen. Hoppas att denna helgen går ännu snabbare än vad den brukar för att på måndag ska jag göra något som förhoppningsvis blir helt underbart! Nu måste jag sätta fart så att jag hinner med att göra det som ska göras.
- Ha en underbar dag.

I got a feeling that today's gonna be a good day!

Go morron, har knappt sovit något i natt men på något konstigt sätt känner jag mig underbart utvilad och pigg ändå. Sitter och dricker kaffe och det var länge sedan det smakade så här gott! Min lilla prins är på strålande humör han också, med andra ord är det en underbar morgon! Idag har jag en massa att dona med här hemma och när det är gjort ska jag träffa Madde och Anthony. I över en månad har jag gått runder och tänkt på en låt som jag hörde i en serie och igår hittade jag den!


Nu ska vi göra oss i ordning för nu är det dagistajm! - Ha en underbar dag!

RSS 2.0