-0,7kg

Är vad som har hänt sedan måndags... allvarligt talat trodde jag att jag skulle gått upp i vikt i stället för att gå ner eftersom jag har ätit mer än vad jag brukar då jag slarvar och inte äter som jag ska. -0,7 kg är ju ingenting men det kan bli en massa om jag bara brukar allvar! Ikväll har vi grillat och haft det mysigt. Jag käka fisk i folie.. lax med morot, palsternacka och kålrots strimlor med en massa citron -  mums vad gott det var :) Jag älskar fisk! Hade tänkt ta mig ett glas gott vin till maten men det hade lätt kunnat bli fler och eftersom jag ska jobba en morgontur imorgon skippade jag det. Robin fick sin nya cykel idag, han blev jätte glad! Nu ska jag hänga upp en maskin tvätt och sen ska jag slänga mig på soffan och gosa med mitt lilla hjärta en stund för sen är det läggdags för hans del.
- Ha en fortsatt trevlig kväll.

så här på kvällningen...

har jag klippt ner Robins hår (utan protester denna gången). Paul och Tobbe är på Maxi och handlar en ny cykel till Robin.. snacka om att han kommer att bli glad när han ser den imorgon :) Lina är på väg hit nu, vi ska dricka kaffe och snacka skit så kan männen mecka ihop cykeln! Var nyss ute i trädgården och snacka om jag blev glad, mina Dahlior börjar titta upp  nu :) Robins solrosor börjar också växa och mitt gräs ( vad det nu heter ) har fått nya skott :) Härligt när det växer och frodas! Nä nu ska jag vara lite social för nu kom Lina!
 - Natti natti.
 


15.900

steg fick jag ihop igår.. inte så pjåkigt! Följde med Ida hem till morsan igår kväll för att hundarna skulle paras vilket gick jätte bra. Nu är det bara att hoppas att det går bättre denna gången och att det blir mer än en valp. Madde och Anthony kommer snart hit på kaffe (kaka för Anthonys del) :) Idag händer det inget speciellt.. håller på att tvätta och sen ska det lagas lite middag. Idag blir det fiskgratäng till Robin och kycklingsallad för min del - mums! Nu är min tvätt klar för att hängas upp så det är vad jag ska pyssla med nu.
- Ha en skön dag i solen!

Tisdag 21/4

Har precis käkat lite frulle.. väntar på att Sofie ska komma. Det blir en kopp kaffe och sen ska vi ut och rasta kroppen :) Det blev en runda till igår kväll tillsammans med Tess. Har "hittat" en bra runda som tar ca: 35 minuter om man går i RASK takt och det kan ju passa utmärkt så där på kvällningen :) Köpte keso igår (örk!) vill så gärna tycka att det är gott! Köpte en som var smaksatt med ananas - passion och jag kan uppriktigt säga att jag nästan gillar den... bättre än inget när suget smyger på! Smakade päron - vanilj hos morsan och den var heller inte så tokig. Jag tycker att det ser så jäkla gott ut med keso när det ligger på ett knäcke med krydda och någon grönsak.. ska köpa hem den naturella och testa.. haha vem vet jag kanske blir ett keso-freak! - Ha en underbar dag.


Nu får det vara färdigfettat!

Nu får det räcka! Ställde mig på vågen och det var nästan så att jag höll på att dö när jag såg vad den visade.. det är ju inte så att jag inte vet att jag är stor men jag fick mig en liten chock! Jag trivs bra med mig själv och hur jag ser ut förutom att jag fortfarande ser gravid ut och att tuttarna hänger som ett par påsar... men det var väl priset jag fick betala för min underbara pojke. ( För hans skull kunde dom lika gärna hängt nere vid fötterna ) Var på Maxi i morse och inhandlade en stegräknare, ett hopprep och en massa nyttigheter.. nu blir det andra bullar! Nä Tess!, det blir ingen god glass här inte.. men käka lite för mig också vännen :)

Helgen som gick var underbar! Måndag idag.. ska dricka en kopp kaffe nu och sen ska jag ut på promenad innan det är dags att hämta ♥:t.
 - Ha en underbar dag!

Rent hus.

Nu har jag städat klart! Robin är på "tråk" humör idag och vill inte gå ut så jag har passat på att byta gardinerna i vårt sovrum så nu är det lila och svart, tjusigt värre blev det hehe. Sitter och funderar över vad vi ska käka till middag idag.. Micke och Tess var sugna på taco och det är ju farligt gott så det får nog bli det :) Nu ska vi ta vars en glass, sätta oss i trädgården, mysa och bara vara! - Hej.

12:42

och jag är riktigt slö/ trött. Solen skiner och det är härligt väder! Jag har skjutit upp städningen heeeela veckan. Usch! INTE BRA! Måste ta tag i den nu för nu har jag en jäkla massa råttor springande här så fort det blir tvärdrag :) I morgon är vi barnlediga!! Ska hem till syrran på förfest och efter det blir det utgång. Måste in om systemet och handla lite go dricka men det får vi ta i morgon. Nä du!, nu ska det städas innan vi blir uppätna. - Ha en underbar dag!

Fantasilös rubrik.

Idag har det varit en härlig dag! Gick en runda efter att jag hade lämnat hjärtat på dagis och sen kom Madde och Anthony på kaffe. Hämtade Robin, handlade en glass åt honom och gick sen hem till grannen och kletade färg i hennes hår. Jäkligt snygg färg hon hade valt! Efter det var vi på sjukhuset med Robin och grejade..  det gick skitbra! Duktig kille man har :) Därifrån åkte vi vidare till Familia för att leta efter skor till Robin, hittade fina Fila skor till honom för ynkliga 225 pix och jag kammade hem ett par söta sommarskor för 150 som jag blev helt förälskad i! Blev en billig "skorunda" som avrundades med glass i stora lass :) Tobbe och Lina har nyss gått härifrån, Robin ligger i bingen, Paul är och solar och jag ska slänga mig på soffan och njuta av kvällen! Imorgon är det fredag och eftersom jag inte ska jobba är Robin ledig från dagis och det betyder MYS, MYS och mera MYS.
- Go natt!

En hoppande "död" fisk.

Jag och Robin var på väg till Ida för att gå ut med Armani för att Ida hade lite att fixa och inte kunde ta honom själv, på vägen ringde mormor och undrade om jag ville ha nyfångad spätta? - Ja tack! Klart! La på luren och ringde morsan för att kolla om hon var hemma så att hon kunde rensa möget eftersom jag inte vill befatta mig med det och tur som jag har var hon ledig idag och det passade ju utmärkt :) Stack hem till mormor och hämtade firrarna och vidare hem till morsan med mitt byte. Robin kollade in firrarna och sen gick vi in i vardagsrummet för att sätta igång en film till honom han ville se.. då VRÅLADE mamma från köket och sa att där var en firre som fortfarande levde! Vi gick ut i köket och stod alla tre över vasken när mamma petade på fisken, då hoppade den jäklen och vi höll på att skita i byxan allesammans. När den "hoppade" vred morsan sin onda arm och fick skit ont och började skrika - Ajaj! Stackars Robin började lipa för att han trodde att firren högg henne i armen :) - Vi sticker mamma, vi sticker härifrån! Det tog ett tag innan jag lyckades lugna ner honom och fått berättat att det inte var fisken som hade orsakat det onda :) Vi åt middag för en stund sedan men det blev ingen FISK ( Robin ska inte få se nyfångad fisk på ett tag ) Åt bara en pytte portion middag för att JAG ska käka firre när Robin har lagt sig :) Mmmm! Ikväll blir det film! Oh lala, äntligen ska jag få se den :) Nu ska jag mysa med Robin innan det är dags för hans bad. - Ha en trevlig kväll!


Lite eftermiddags skoj :)

Robin snackar en himla massa om muskler just nu..
Hittade en kulig sida och "poff" så fick han större än pappa :)







I väntans tid..

Har precis lämnat hjärtat på dagis! SOM han har längtat efter sitt dagis nu när han har varit ledig :) Nu sitter jag och väntar på att Micke ska vakna till liv så att vi kan åka till Citygross och handla. Hittade bra skålar sist jag var där men tog bara 4 stycken så att jag hoppas att dem fortfarande finns kvar. Andra natten i rad nu som jag knappt har sovit något.. blir snart knäpp! Om jag känner min son rätt kommer han att vara helt slut när jag hämtar honom på dagis idag eftersom han har varit ledig nu ett tag så vi får väl ta oss en liten vila i eftermiddag så att man blir människa igen :) Nu ska jag röja undan här lite innan Micke kommer!
- Ha det!

Måndag

Hejsan hoppsan! Här hemma händer det inte så mycket mer än att jag håller på att tvätta, hänga och vika kläder. Tråkigt värre men något som måste göras! Idag ska mormor bjuda på middag så att jag och Robin ska traska bort till Drottninghög vid 14-tiden. Gårdagen var helt underbar! Nu känns det verkligen som våren är här och jag ber en stilla bön över att det inte ska vända igen :) Nu vill jag ha sommar och sol! Sista helgdagen för denna gången då, imorgon är allt som "vanligt" igen och man kan återuppta sina vardagsrutiner igen... skönt! 
Nä du!, nu blir det inte mer för denna femman!
- Ha en underbar dag!

Härligt väder.

Hade "frullbesök" i morse av mamma och Hanna. Har suttit i trädgården hela dan och haft det skönt. Ett tag blev det så varmt att jag var tvungen att gå in .. så jäkla härligt när man slipper ha en fet jacka på sig :) Hjärtat har fixat en rabatt till mig i trädgården på framsidan så nu ska jag ta en cigg och sen ska jag plantera mina Dahlior! Ikväll blir det grillning och mys med männen i mitt liv.
 - Ha en fortsatt underbar dag i solen.

Happy ester!


Långfredagen idag och Påskafton imorron!
Idag vaknade Robin när klockan var 9.45 så med andra ord blev det en riktig go sovmorgon :) Nu ska jag snart in i duschen och sen bär det av för att handla hem till i morgon. I år bryter vi påskafton-trenden och tänker faktiskt grilla i morgon istället för att käka klassisk påskmiddag! Idag ska vi fixa och ha oss i trädgårdarna.. plantera lite lökar och planera hur vi ska ha det i den "nya trädgården". Det blir en lugn och skön dag för vår del med grillning ikväll. Idag är det kalas väder och det tänker vi njuta av.
- Ha en underbar påskhelg för det tänker vi ha!

Egentid..

Yes som rubriken lyder så har jag haft lite egentid nu i några timmar. Älsklingen tog med sig Robin upp till Mellbystrand för att "snickra" lite. Paul lämnade mig vid Madde för att jag skulle dit och gulla med Anthony och dricka litta kaffe med hans mamma. Jag trodde jag visste var jag var men ack vad fel jag hade! Gick vilse på Dalhemsvägen...ILLA, ILLA! Pinsamt värre fick jag ringa och få lite vägledning så att jag hittade hem till henne haha. Vilken jäkla tur att man inte bor på den sidan! Männen i mitt liv kommer inte hem än på ett tag så nu ska leka lite med Tess som kom nyss! - Ha en fortsatt trevlig kväll på er alla.

Barnvakt!

Passar Liam. Killarna sitter nu på Robins rum och leker. Den ena är utklädd till riddare och den andre till dinosaurie :) Det är skoj att "tjuvlyssna" på dem hehe.  - Vi måste hitta mer mat! - Dom måste äta middag! (Djuren) haha.

Nu: Ska jag ta en cigg!
Snart: Röja i sovrummet.
Senare: Laga middag.
 
- Ha en underbar dag!

Visste du att..?

...man nyser i en hastighet av 160km/tim.

...vårt solsystem är 4,5 miljarder år gammalt.

...Ö-n NAURU är enl.legenden uppbyggd på fågelskit.

...Coca Cola var från början tänkt till att vara medicin.

...en giraff springer i 57 km/h.

...huden hos en vuxen människa väger 2,7 kg, nästan dubbelt så mycket som hjärnan.

...ett hårdkokt struts ägg skall kokas i 45 min.

...1 300 liter svett kommer att spridas ut i atmosfären per människa.

...ett normalt badkar rymmer ca 200 liter.

...10.368.000 steg innebär att 12 nya par skor slits ut och kommer att kastas till närmaste papperskorg.

...löparnas flåsande kommer att förbruka 270.000 liter syre och bränna 1.620.000 kcal, vilket motsvarar 623 kg falukorv.

...den som dricker kaffe löper 66 % mindre risk att begå självmord.

...om allt salt i haven skulle utvinnas, så skulle alla kontinenterna täckas av ett 150 m tjockt lager salt.

...det dyraste planet i världen, B-2 Stealth, kostar 15 miljarder SEK. Det är dyrare än om hela planet vore gjort i guld.

...man på 1700-talet försökte förlänga livet genom att på våren stänga in 5 unga jungfrur för att man sedan skulle kunna samla upp den ånga de då skulle utsända, och sälja det i flaskor som livselixir.

...de snabbaste impulser som överförs genom nervsystemet hos människan rör sig med en hastighet av 288 km/h.

...världens högsta solros genom tiderna blev 7,38 m.

...Saudiarabien är det land som har minst antal biografer, de har inga.

...den genomsnittliga 18-åringen sett 26000 mord på TV!

...världens högsta snögubbe var 22,17 meter hög.

...världens sömnigaste djur är sengångaren som sover bort 80% av sitt liv.

...en människa i genomsnitt har 100 000 hårstrån på huvudet.

...zebrans ränder kan jämföras med människans fingeravtryck. De är alla olika.

...det är omöjligt att nysa och titta samtidigt.

...det är förbjudet att kyssas för "sexuell njutning" i Iran. Den som ertappas döms till 100 slag med piska.

...en strutskyckling växer ca 1,5 meter under sitt första år.

...den tandläkare som dragit ut flest tänder drog ut minst 2000744, de finns bevarade, mellan åren 1864 och 1904, dvs. ett genomsnitt på 185 tänder per dag.

...spetälska är den minst smittsamma sjukdomen av alla smittsamma sjukdomar.

...myror alltid ramlar på höger sida när de är berusade.

...en krokodil inte kan räcka ut tungan.

...en grisorgasm vara i 30 minuter.

...en loppa kan hoppa 350 gånger så långt som sin kroppslängd, det är som om en människa skulle hoppa lika långt som en fotbollsplan.

...människor och delfiner är de enda djur som har sex för nöjes skull.

...en kackerlacka kan leva i nio dagar utan huvud, innan den svälter ihjäl.

...en del lejon parar sig över 50 gånger om dagen.

...flodhästen är det djur i Afrika som dödar mest människor.

...fjärilar smakar med fötterna.

...i Sydafrika finns en jättelik daggmask som kan bli 6, 7 meter lång.

...elefanterna är det enda djur som inte kan hoppa.

...strutsens öga är större än dess hjärna.

...en jordnöt innehåller lika mycket fett som en kilometer gurka!

...den mängd kött en Tyrranosaurus Rex kunde ta i munnen skulle räcka för att försörja en familj på fyra personer i en månad.

...en sjuttioårig människa i genomsnitt har stoppat i sig 30 ton mat - ca 6 elefanter.

...bland franska bögar är Mats Wilander fyra gånger populärare än Boris Becker.

...det i USA finns över sex miljoner kilometer väg att åka på.

...anledningen till att pojkar i tolvårsåldern är så klumpiga är att de växer så fort att hjärnan inte hinner lära sig kroppens nya storlek förrän den växt ytterligare.

...man tillbringar sex månader av sitt liv på toaletten.

...om hälften av alla hushåll har tre lågenergilampor i stället för glödlampor så sparar vi tillsammans drygt 100 miljoner kronor i energikostnader.

...vattensängen drar lika mycket energi på ett år som spisen och tvättmaskinen tillsammans.

...Stockholm, tillsammans med Reykjavik, har den renaste luften av alla huvudstäder i hela världen.

...genomsnittsmänniskan äter under sin livstid ca 50 ton mat.

 

Lite onödigt vetande men skojsigt sådant :) Själv hoppas jag på att  bli en gris i mitt nästa liv hehe.


Grattis!


Ändrade planer!

Hann ta på oss och komma ut på gården när Charlotte messade att Liam hade somnat. Hon skulle se hur länge han sover och hur han är när han vaknar för om han inte har blivit sämre kommer dom kanske hit en runda lite senare istället. Nu ska vi bädda ner oss i soffan och glo på någon film och mysa! - Hej.

8/4

Nu är jag glad! Fick super-duper bra nyheter innan :) Jag och Robin ska traska hem till Charlotte och Liam nu. Liam har fått vattkoppor och om vi har tur kanske det "smittar" över sig på Robin denna  gången. Det har gått vattkoppor på dagis 4 eller 5 omgångar sedan hjärtat började där men det verkar inte som om han är mottaglig för kopporna. Vad rälig man känner sig när man önskar sitt barn dessa besvärliga prickar men å andra sidan ju förr desto bättre och framför allt om han kan slippa få dom när det är sommar, varmt och jäkligt! Btw, jag har inte klippt av håret men det var kul att vissa gick på den :)
- Ha en underbar dag!

Vad tusan har jag gjort?



Mitt måndags "förmiddags-projekt"!  ( Bry er inte om mina dubbelhakor ) :)
Som det kan sluta när man är rastlös och får syn på en sax.. jisses! Paul kommer att dö.. eller ja det va väl lite att ta i  men jag kommer nog att bli ensamstående efter detta påhittet haha. Med lite smink i huet så ser det nog genast lite bättre ut, pojkar brukar ju inte sminka sig om man säger så...
Måndag idag som sagt! Robin är på dagis och jag ska påbörja mitt andra förmiddags-projekt.. Klä om en lampskärm! Hittade ett super snyggt tyg som kommer att bli perfekt. Helgen som gick var super trevlig på alla sätt och vis, tack så mycket, det jag behövde verkligen :) Nä, nu har jag inte tid att sitta här längre.
 - Ha en underbar dag.


Härligt med helg!

Vilken tur vi haft med vädret, helt underbart har det varit. Igår på eftermiddagen var vi ute och busade.. jag, Robin, Micke och Tess.

 

Det blev grillning på kvällen också, hemmagjorda hamburgare och grillad majs - Mmmm! Senare på kvällen kom Tobbe och Lina och då blev det kortspel :)

Paul är iväg och kollar ett jobb just nu men när han kommer hem ska vi:

  • På loppis.
  • Till Jysk och kolla tyg.
  • Fika med svärföräldrarna.
  • Hem och packa Robins väska för vi ska nämligen vara barnlediga i natt :)
  • Lämna lillhjärtat hos mormor.
  • Hem och fixa till sig lite för att slutligen hitta på nått skojsigt!
Ja.. så här ser min dag ut på ett ungefär.
- Önskar er en härlig dag!


Aliquando et insanire iucundum est!

- Ibland är det skönt att få vara galen!
Att bara vara, göra något helt otippat och galet.. något som får folk att undra om man har "tappat" förståndet men att helt enkelt SKITA i vad fan folk säger, tycker och undrar om en! Galen.. Ja, det passar mig utmärkt :)

Solen skiner fortfarande och här sitter jag och sitter! Skulle egentligen hem till morsan en sväng men Robins "bästis" kom och då var det bara att gräva ner den planen.. F ska snart gå hem och då ska Robin badas innan han ska inta bingen. På tal om bästisar hittade jag ett super fint kort på "vårt lilla tjejgäng" som har ett ex antal år på nacken haha hade helt glömt bort dom korten men nu har ett av dom åkt in i en ram som ska pryda min byrå i sängkammaren som en påminnelse av vilka fina och underbara vänner jag har! Nä, nu ska jag fixa och dona lite innan hjärtat ska badas.
- Ha en underbar kväll!


♥ Kärlek

är att få höra sin son säga att han har saknat och älskar en när man hämtar honom på dagis. Kan man bli annat än varm i hjärtat!? Knappast! :)

Just nu suger det!

Innan jag börjar pladdra skänker jag en tanke åt Sabina och hennes familj. Om ni inte har varit inne på hennes blogg så tycker jag att ni ska kika på den! Den får verkligen en att börja fundera på saker och ting, man får sig en och annan tankeställare och jag har fällt många tårar.
- Vila i frid Sabina!


Just nu känner jag mig som en bomb som är på väg att explodera!
Vill hjälpa/ ställa upp/ finnas där och trösta men hur ska jag kunna göra det om jag inte "får"? Jag kan inte läsa andras tankar, känna vad någon annans hjärta och själ känner men jag kan förstå hur det måste kännas och jag kan om jag får trösta och finnas där för dig! Känner mig så jäkla hjälplös och jag vet att det inte spelar någon större roll vad jag än säger eller gör för så hade jag själv känt men snälla gå inte och bär runder på det ensam!




Robin sa att han var sugen på kanelbullar så det har varit mitt förmiddags-projekt idag. Eftersom jag var rätt så "tom" i huet igår när vi handlade så glömde jag köpa mandelspån att toppa dem med så att dom fick bli "nakna" :)

 

Nästa projekt är att slänga ihop en kladdkaka och sen har det blivit dags att hämta robin på dagis. När vi kommer hem står det städning på schemat, mitt hembiträde tog semester och åkte utomlands.. det var ett tag sedan nu... tror inte han kommer tillbaka så om det ska bli städat får jag minsann göra det själv!
- Ha en underbar dag.


RSS 2.0