Vårtecken?!



Robin kom inrusande i lördags och berättade att vi hade en nyckelpiga i trädgården :) Självklart åkte kameran fram för att fota detta vårtecken :) Vad har hänt sedan sist då?! Ullared blev det och till allas förvåning var det riktigt nice för att vara löning och uppträdande där. Hittade inte så mycket till Robin som jag ville men det blev en hel del iaf. Det  som Robin blev mest glad för var hans nya "sängpolare", en gigantisk Pingu! Nu har han inte mindre än 3 stycken och den ena "pratar" :)
 


Hittade lite sommarbyxor, t-shirts med roliga tryck och en kjol till mig själv i klädväg. Ingen Gekåstripp utan gardiner.. så det blev det också så klart :) Denna gången blev det till vårt sovrum.



A från jobb ringde när vi gick runder på Gekås och ville att jag skulle jobba lördagen och söndagen och så blev det. Lite putt blev jag för jag ville hitta på något i lördags med tjejerna men det får bli en annan gång. Jobbade igår också och mycket mer än så har inte hänt... jobbat och jobbat med andra ord. Nu ska jag ut i trädgården och rya, ser förjävligt ut där!
Ohhh! höll på att glömma!, Jenny gifte sig med sin Björn den 14/2 och har gått och hållt det hemligt tills nu. Kom hem från jobb och hade fått post.. öppnade det och fick värsta chocken ( över hur FAN hon har kunnat hålla det hemligt så läääänge haha  ) så den dära "25-års festen" den 1:e Augusti blir en bröllopsfest istället  :) Grattis, grattis till er båda!

Ops!

Måste haft mycket i huvudet som snurrade samtidigt när Lina frågade om vi inte skulle sticka till Ullared nästa fredag.. för jag sa ja utan att ha någon som helst aning om att det var löne fredagen! Som om det inte vore nog visade det sig att E.M.D ska dit i morgon, snacka om att det kommer vara fullpackat, va tusan har jag gett mig in i?! Usch.. Jaja.. jag kommer iaf få handlat hem en massa till Robin och han behöver verkligen nya kläder nu.  - Gekås!, here we come :)
Var ju rädd att Robin skulle bli dålig men vi behöver nog inte oroa oss för när han vaknade igår efter en timmes vila var han sitt gamla jag igen och på strålande humör så med andra ord var han bara super duper trött. Håller på att tvätta, massa som ska hängas upp strax...blä. Nä, nu får det vara slutbloggat för denna gången!
- Ha en bra dag.



Solen skiner iaf..

Sitter här och sitter .. väntar på att Tess och Micke ska komma tillbaka från affären så att vi kan fixa till kycklingspett. Vi ska grilla om en timmes tid. Det blir kycklingspett med bacon, lök och paprika och till det ska vi ha klyftpotatis och tsatsiki sås... Mmmmm :) Robin var så gnällig och trött att han slocknade på soffan för en stund sedan. Låter han sussa till 16 och sen ska det bli spännande och se hur han är när han vaknar.. han har varit på ett jäkla humör sedan jag hämtade honom och det brukar betyda något visst när han är sådan.. nämligen att han är på väg att bli dålig! Jaja.. det var allt för mig för denna gången.
- Ha en fortsatt underbar dag!

Trötta mig!

Fucking trött på allt..
Ge mig sommar och sol.


Tillbakablickar.

Måndag igen då! Helgerna går så snabbt.. blir fredag och *poff* så är det söndag kväll innan man vet ordet av det. Jobbade  kväll i fredags så då hände det inget kul.. I lördags var vi och frullade med Nettan och hennes familj innan vi stack vidare till busfabriken med Robin. Efter en massa stoj, skoj och stimm lämnade vi hjärtat hos mormor som hade honom över natten. Blev förfest hos oss innan vi stack hem till syrran där vi sen fortsatte innan det blev utgång. Skoj som tusan hade vi :) Sicken kväll! Igår var vi bara hemma och mös, kollade film och käkade thaimat.

Städade imorse och efter det kom Nettan hit på kaffe. Fick hjälp av henne med att plantera om min stora garderobsblomma. Med andra ord bjöd min måndagsförmiddag på trevligt besök och nytta. Nu ska jag krypa ner i soffan till mitt lilla hjärta och kolla på någon rolig film! - Ha en underbar dag.

Fredag 20/3 = jobba kväll

Idag fick jag en riktig sovmorgon. Vaknade 9.30 och sen låg jag och hjärtat och mös till klockan var 10. Vaknade och var mer förkyld än vad jag var när jag gick och la mig :( Ska snart hem till mormor och lämna Robin, hon ska ha honom till Paul slutar. Idag händer det ingenting för min del förutom att jag ska jobba men i morgon däremot ska vi hem till en kompis och käka frulle med hennes familj och efter det bär det av till Busfabriken och på kvällen är vi barnlediga :) Nu hinner jag inte skriva mer för nu måste vi iväg men ni ha en underbar fredag!

Hejsan hej!

Har inte haft lust eller ork att skriva men nu har jag! Igår grillade vi för 1:a gången i år, familjen, Micke, Tess, Tobbe och Lina var det som gottade sig. Lätt att det ska göras om snart igen! När Robin hade hoppat in i bingen blev det kortspel för oss andra, kvällen var helt underbar. Solen som visat sig lite oftare nu på sistonde gör att man blir lite crazy och får en att STÖRTLÄNGTA till den "riktiga" sommaren :) Nu kom precis Tess hit.. håller på att fixa med ett litet projekt som förhoppningsvis är färdigt imorron. Är så nyfiken på resultatet så att jag håller på att spricka.. vem vet ... ni kanske får se vad det är vi donar med. Har förresten jobbat ett morgonpass idag, det var ganska så katastrofalt om man säger så.. tur att klockan blev 14.00 så att man kunde gå hem! Nä du!, nu ska vi fixa och dona. - Ha en fortsatt trevlig dag!

Full rulle.

Var iväg och kollade cykel med morsan, hittade en hon gillade men kan inte bestämma sig för om hon ska ha 3 eller 7 växlad.. Skulle ju till syrran en sväng efter det och innan vi gick upp till henne hittade vi en "loppislokal" som vi var tvugna och kolla runder i och vilken tur att vi gjorde det för att jag gjorde VÄRSTA lampfyndet :) Har inte haft ork till att fota så jag slänger in en bild på den imorgon. Nu ska vi kolla på film! - Natti, natti.


Goda frukostbullar!


Idag bakade jag och Robin bullar till frukost.
Denna gången provade vi detta receptet:


Ingredienser:
3 dl mjölk
50 g jäst
1 msk salt
1 msk socker
2 ägg
125 g smör eller margarin
11-12 dl vetemjöl

Pensling och garnering:
1 ägg
Sesam, vallmofrön, grovsalt eller ex. solrosfrön

Gör så här:
Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen och rör ut den med mjölken.

Tillsätt salt, socker, ägg, fett i tunna skivor och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Täck över och jäs ca 30 minuter.

Tag upp degen och dela den i 4 delar. Kavla ut dem till avlånga kakor, 20 x 40 cm.

Pensla dem med uppvispat ägg. Vik varje kaka i 3 delar på längden så att skarven kommer ner. Tryck till.

Skär varje del i 6 bitar. Lägg dem på plåtar och jäs under bakduk ca 30 minuter. Pensla med ägg och strö över vallmo- eller sesamfrö.

Grädda i 225 grader i mitten av ugnen ca 10 minuter.



Hela familjen var nöjda med resultatet och åt med hela huet :)
Nästa gång ska jag göra dessa med fyllning - Birkabullar!



Sköna söndag!

Så var helgen snart förbi. Har varit en lugn och skön helg för vår del. Robin har varit super förkyld och hostig så vi får se hur han är ikväll om det blir dagis i morron eller ej. Igår kväll kom Madde, Petr och Anthony hit.. spelade kort och drack vin. Madde fick nog lite för mycket i sig för hon hade inte så bra koll på sina kort :) En annan losade fett båda omgångarna haha men det var kul och trevligt. Tack för en trevlig kväll!

Vaknade klockan 9 i morse av att Robin kom insmygande. Vaknade ORDENTLIGT först när jag kollade min mobil och hade fått två mindre roliga meddelande på den! Herre min get säger jag bara alltså. Förhelvete!, nu får det fan vara nog. Hur fan lyckas du??

Igår fick jag reda på något kul btw men det tänker jag behålla för mig själv :)
Idag blir det en tripp till nån cykelaffär med morsan som ska inhandla en cykel och efter det bär det vidare ut till Åstorp och släkten om Robin inte blir sämre för då stannar jag och lillkillen hemma och myser istället.
- Ha en skön söndag allesammans!

Operation storstädning!

Fy tusan! Det har grejats på inglasningen, förrådet och i lägenheten. Nu sitter jag här och sitter medan mina glov håller på att torka. Mina män är ute på Ikea och handlar sänglampor till vårt somvrum. Dom vi hade samlade bara en massa damm.. helt otroligt vad dom samlade! Familjen Cerny kom och väckte mig vid 10-tiden ( hade glömt att dom skulle komma ) Hjälpte Petr med sin tatto text och drack kaffe. När dom gick började vi med städningen och mitt i städningen kom Tobbe och Lina förbi en sväng och hälsade på. Slängde på en ny kanna kaffe och tog en paus den halvtimmen dom var här sen var det bara att tag tag i städningen igen och nu är det äntligen färdigstädat! Phuuu! Lutar åt att det blir en kväll med kortspel och lite vin, får se hur det blir. - Tjingeling!

Fredagen den 13:e... igen!

Här hemma är det mys i stora lass! Har inte gjort annat än att mysa idag. Robin är krasslig och hostig men har som tur är ingen feber. Ringde och fixade så att jag ska få nya garderobsdörrar till hallen. Ska bli skönt att kunna stänga dörrarna helt och att dem hålls stängda i mer än 2 minuter! Idag händer det inget speciellt, blir en heldag med mys,  gott käk och lite spel eller film ikväll. - Ha en skön helg!

Holy macaroni..

Det snöar! Fan! Tycker att det kan vara nog med snöandet nu, börjar ju bli vår för sjutton! Ahh! Vad deppig jag blir.. Aja.. får väl titta på mina snödroppar innan dem fryser ihjäl :) Sitter och gosar med Robin i soffan med en bok och väntar på att den siste familjemedlemmen ska komma hem så att vi kan käka middag. Nu ska jag återgå till mitt lilla hjärta igen. - Hej på er.




090312

Go´morron! Solen skiner och dagen hade inte kunnat börja bättre :) Har nyss kommit hem från Robins utvecklingssamtal. Det gick bra, inget som var nytt direkt sen sist. Har en härligt go´kille med stor fantasi, egna åsikter, fungerar utmärkt tillsammans med dem andra barnen, har ett STORT ordförråd som ligger långt över hans "kurva" m.m. Det är kul med utvecklingssamtalen och att få höra hur han är när han är på dagis :) Det verkar som vårt hjärta är den samme på dagis som han är här hemma och det är skönt att veta. Nu ska jag sätta igång lite nytt kaffe och sen ska det rullas köttbullar!
- Ha en underbar dag.

Mätt och belåten!

Idag har vi haft vårrullar och ris till middag. Gott! Nu ska vi gå ut en runda med Robin och lite senare kommer Tess och Micke hit på lite kortspel :)
- Hej på er.

Tack hjärtat, I lavv jo!

Idag var Paul snäll och lämnade Robin på dagis så att jag fick lite sovmorgon :)
Det var inte helt fel. ( Missuppfatta mig inte!, han är alltid snäll.. DEN bästa! ) Har suttit och kollat jobb.. vill inte påstå att det ser ljust ut men ska finslipa lite på mitt CV och skicka iväg lite ansökningar. Har vikariat över sommaren fixat och klart men vad händer efter det?? Är så jäkla trött på denna situationen nu så att jag har lust att spy! Usch vad deppig jag blir! Man kanske rent av ska flytta någon annanstans... funderar faktiskt mycket på det och vi har börjat snacka lite löst om det men om det ska ske måste det bli ganska snart med tanke på Robin.

Imorgon ska vi på utvecklingssamtal på dagis och det ska bli kul.
Nu ska jag fortsätta med mitt CV och sköta lite "sysslor" :)
- Ha en fin dag!

Kafferep & tv-kväll

Vädret har varit  skumt idag.. pendlat fram och tillbaka. Var ute en stund med Robin efter att jag hade hämtat honom på dagis och det var skönt så länge solen tittade fram men så fort den försvann blev det kallt och ruggigt igen. Madde och Anthony var här i eftermiddags och drack kaffe och käkade Marie kex :) Idag är det min tv-kväll med Halv åtta hos mig, Bygglov, Desperate Housewives och Brothers and Sisters..... ojoj! Nu kallar tv:n igen. - Go' natt!

Morsning korsning!

Trött, kom knappt upp i morse. Snurrat runder i bingen halva natten och har inte kunnat sova! Usch inget kul.. Snart dags att lämna hjärtat på dagis. Tisdagen den 10/3 idag, helt ofattbart att det är Mars redan! Vart tar tiden vägen?! Idag händer det inget speciellt, ska käka frulle när jag har lämnat Robin och sen blir det nog en promenad.. så det är vad jag ska göra! Det hade inte skadat med lite solsken, är så trött på detta tråkiga vädret. Men men, what to do? - Hej svej!

Gillar du äppeljuice?

Då ska du testa denna! Mmmm säger jag bara!



Ny vecka - Måndag

Så var det måndag igen, veckorna bara susar förbi! Jag och Robin testade den nya smoothiemixern när jag hade hämtat honom på dagis och den var bra. Gott blev det :) Nu väntar vi på att Paul ska komma hem så att vi kan äta middag. Idag blir det Mousaca! Robin känns lite febrig, kan bero på att han slocknade på soffan i 5 minuter.. jag hoppas verkligen inte att  han håller på att bli sjuk men det återstår att se. Nu kom mannen hem! - Middagsdags :)


En glad Emma!

Idag fick jag en ny mixer, denna gången blev det en riktig smoothie mixer med tappningskran och det bästa av allt är att den bara kostade 200 :) Om ni är sugna på en sådan så finns den på Expert ute vid Elgiganten men skynda att fynda för där fanns bara 4 kvar! Imorgon ska det göras smooties hihi.

Var ute hos svärmor och käkade kalops idag och det var som vanligt... jätte gott! Robin käkade 3 portioner :)  Efter det stack vi hem till Tobbe och Lina en sväng och hjälpte Tobbe med en liten surprise till Lina, hoppas att det blir uppskattat. Paul var och skulle handla nya gummistövlar till Robin men kom hem med stövlar och 2 par gympa-dojjor och till vår lycka passade alla 3 paren! Gud vad skönt! (Konstigt nog konstrade inte Robin med provningen idag utan det gick som smort  :)) Nu väntar jag på att Paul ska komma hem och sen blir det en film... FAN! Kom precis på att jag har missat Wipeout...jävlar! Jaja så kan det gå!
 - Ha en fortsatt trevlig kväll.

Lantluft

Då har man varit på landet en sväng och hälsat på släkten! Robin var så trött att han nästan somnade när vi åkte hem. Idag har det blivit mycket gjort, fixat skafferiet, skurat badrummet, städat, hälsat på släktingar och snart ska det spelas kort!  Jag kommer att somna som en stock när jag lägger mig :) Imorgon ska vi hitta på något skojsigt med Robin och käka middag hos svärmor.
- Ha en fortsatt trevlig kväll.

Mitt skafferi

såg ut som kom och hjälp mig att dö! Slängt ut allt, skrubbat ner det och omorganiserat så att nu är det ordning och reda där inne igen.. iaf för en stund. Får se hur länge det håller sig denna gången.. MÄN! Robin har sin kompis här hemma nu så jag ska passa på att ta en svängom med dammsugaren och sen ska vi åka till släkten i :


Paul ska fixa deras ena dass för där hade det visst börja läcka och ha sig.
Spelade ett kortspel med Tess och Micke igår som var jätte kul och mest troligt blir det vårt lördagsnöje ikväll efter att Robin har gått och lagt sig. Jaja, det var allt jag hade att skriva för denna gången! - Ha en underbar lördag.


Tusan!

Igår gjorde vi ju smoothies och det var det sista som gjordes med den maskinen om man säger så.. brände motorn! Den är stendöd! Ska övertala Paul så att vi kan åka och handla en ny nu i helgen :) Det är ju så himla gott med smoothie, nyttigt också!


Mysdax

Har gjort smoothie med banan, jordgubbar, blåbär och vaniljyoggi.
Mmmm nu känner man att man lever :)



Nu ska vi bädda ner oss i soffan och kolla på Bolt! - Ha det.

Ja tack!



klickade runder lite och hamnade här, mycket roliga/ fina/ bra att ha och måste ha grejer :)

-

Torsdag, kallt, tåkigt väder.. vill ha sommar och sol! Nu! Håller på att sortera bland mina papper.. hittar inte det jag behöver. Snart dags att hämta hjärtat igen, tiden bara rinner iväg. Fredag i morgon. Blir en lugn helg med mys, kanske lite poker också :) Syrran opererades igår och allt gick bra, Paul fick sticka inom henne på sjukan och snacka lite med henne eftersom jag inte hade tid att ta mig dit och han ändå hade ett annat ärende där. Nä, nu har jag inte tid att sitta här och sitta! - Ha en underbar dag.

Oh happy day..

Började dagen med att frulla tillsammans med Madde och Anthony. När jag satt där och gullade med den lilla charmören upptäckte jag att han hade inte bara ett utan två små riskorn som hade tittat fram hehe. Madde trodde nog att jag skojade för hon hade inte själv sett dem :) Det var ju bara tvunget att firas så tant Emma tog fram Marie kex som lille Anthony snabbt fick smak på, mmm...  mmm.... mmm sa den lilla pärlan mellan "tuggorna" och när det inte gick snabbt nog blev han arg hihi. När Madde och Anthony gick härifrån blev det en runda i Pålsjö skog i strålande solsken för min del! I eftermiddags var Robins kompis här hemma och lekte så nu är Robin sjukt trött. Ska ta en dusch med lillkillen nu och sen är det läggdags för hans del. Paul jobbar länge idag + att han har en annan grej att fixa, tur att Micke och Tess kommer hit lite senare och håller mig sällskap :)

Yes!

Har äntligen hittat en bra och prisvärd skivare/ hackare/ delare. Om ni inte har en men skulle vilja ha så hittar ni den på Citygross för ynkliga 150 pix!


Morsans goda hälsolimpa

2½ dl vetemjöl
1 dl grahamnsmjöl
1½ dl rågsikt
1 dl rågkross
½ dl vetekli
2 msk vetegroddar
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
½ l filmjölk
1 dl brödsirap eller mörk sirap

Sätt ugnen på 175°.
Blanda ihop dom torra indigrienserna häll därefter på filmjölken och sirapen och blanda till en smet.
Smöra och bröa en brödform, häll i smeten och sätt in formen i ugnen.
Brödet ska nu stå i nedre delen av ugnen i ca: 1½ timme.
När det har gått 1 timme bör du täcka brödet med en bit aluminiumfolie så att skorpan på brödet inte blir FÖR hård.
( Jag vet att det är en himla massa olika indigrienser men jag lovar att det är värt det!, jag hade solrosfrön i mitt och det är supergott. )




Tisdag

Ska strax lämna Robin och efter det ska jag möta upp morsan, handla och sen hem och baka värsta hälsobrödet :) - Hej så länge..

Underbart är kort men känns desto längre..

I lördags partajade vi och det var längesedan det var så kul som i lördags. Finns inte ett enda kort i kameran där någon inte hade ett leende på läpprna :) I söndags vaknade jag vid 9- tiden första gången och jag mådde inte hallon... fy fan! Vid 14- tiden och några knäckebröd senare mådde man genast bättre! Mormor fick besök av C och det var verkligen kul att träffa henne.. många år sedan sist. På kvällen blev det "god" middag med familjen, Micke och Tess. Handla INTE mat från Satifood!! Örk! När Robin la sig blev det en film. Var så himla trött när vi la oss men kunde inte somna, legat och vänt/ vredigt mig hela natten och sen var det bara att gå upp strax innan 6 eftersom jag skulle jobba. Snacka om att det har varit en seg jobbedag! Trodde aldrig att den skulle ta slut. Har nyss käkat middag med min lilla kille och ska strax slänga mig på soffan med honom och titta på Bolt. Idag är det den 2/3 och det är ingen vanlig dag, för det är Tess födelsedag! Grattis gumman hoppas att din dag har varit underbar hittills. Nä, nu är det dags för Bolt :) - Ha en fortsatt bra dag!

RSS 2.0