Jisses

igår sa jag upp lägenheten!, kändes pirrigt som attans men efteråt kunde jag inte sluta le.
- Perstorp here we come!

Igår var vi och handlade och sen blev det bullbak för hela slanten. Vi bakade både kanelbullar och vaniljbullar. Min lille bagare hade i uppdrag att pensla bullarna med ägg och det var skoj i ca: 4 minuter sen försvann han och kom inte ut i köket förrän det var dags att fika :)

Pratade nyss med rektorn i Perstorp, hon skulle kolla upp vilken grupp han ska tillhöra och sen skulle hon ringa eller posta all info till oss. Nu är det bara Robins nuvarande dagisplats som ska sägas upp men det är bara en månads uppsägning så det ska inte göras förrän den siste april. Igår kom Paul hem med en massa kartonger så nu är det bara att börja packa! Idag ska jag packa ner alla gardiner och nästan alla sängkläder för några fler gardinbyten blir det inte innan vi flyttar. Böcker och annat som bara "står" åker också ner i lådor idag. Oh vad jag längtar tills det är dags att flytta!

Äntligen!

Idag har det minst sagt varit en stor och händelserik dag.

11/3 var vi på husvisning och föll för det båda två.
17/3 var vi och kollade på huset en andra gång och pratade lite med ägaren.
23/3 la vi det vinnande budet.
26/3 besiktades huset.
29/3 skrevs det papper hos både mäklare och bank.
Sista helgen i Maj flyttar vi! Huset är vårt!



Klockan 16 i eftermiddags vad det äntligen dags för det inbokade könsultrat. I mitt fall är moderkakan placerad i framvägg/bukvägg som gör att det blir en massa skuggor vilket gör det svårt att få dom bilderna man sträver efter vid 3D/4D ultra, lillan var inte så värst samarbetsvillig heller då hon la som en boll i magen och hade händer och armar ivägen så det slutade med att vi bara fick 3 stycken bilder på lilltjejens ansikte. Vikten på vårt lilla liv uppskattades till 1410g. Tänk att det är en liten tjej som ligger där inne och snart är en del av vår familj.. OTROLIGT, känns konstigt och nästan overkligt.

Här får ni en liten förhandsvisning :)



- Natti, natti!

Bebis huvud eller rumpa?





Häftigt! Längtar tills imorgon ♥

Sommartid!

Nu går vi mot ljusare tider, ni har väl inte glömt att ändra klockan?! Söndag idag.. rastlös. Vill en massa men måste ta tag i saker och ting här hemma först. Går in i vecka 29 idag, det är inte klokt vad tiden springer iväg! Igår drömde jag för första gången om bebisens kön - en liten kille :) Paul och Robin tror att det är en pojke, jag har ingen aning denna gången men mamma tror det är en flicka. Vi får se vem som har gissat rätt.



♥ Imorgon ♥

v.29


Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 38 cm lång från topp till tå. Hos pojkar börjar testiklarna sin resa från sitt ursprungliga läge nära njurarna till pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna.

Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud vid 30 veckor.

Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin, folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs som sagt upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna.

Hejsan hoppsan!

Har nyss varit iväg och handlat, älskar att handla mat men idag var det inte kul.. lååånga köer och massa virriga människor överallt (jo, jag vet att det precis varit löning!) Nu ska jag laga middag - köttbullar, potatis, gräddsås och lingonsylt blir det idag.

Har nya cravings! Royal Gala och Kiviks dryck är det som gäller just nu... farligt gott!



Nä!, nu är det hög tid att återgå till middagen och sen blir det mys med familjen.

♥ 2 dagar ♥

Välkommen fredag!

Veckan har svischat förbi och nu är det äntligen fredag och helg igen. Ska strax ta på oss och knata iväg till bageriet, köpa något smarrigt och sen gå vidare hem till mamsen och fika.

♥ 3 dagar ♥

Sol och värme.

I eftermiddag har det varit riktigt kalasväder! Robins dagiskompis och hennes mamma följde med oss hem efter dagis på en fika och sen var dom ute och lekte en stund i det fina vädret. Robin är sugen på toast så idag blir det ingen middag utan vi fuskar och slår till med goda toast istället. Är uttråkad så när vi har käkat går vi nog hem till mormor en sväng och hälsar på henne.
- Ha en trevlig kväll!

♥ 4 dagar ♥

Redan onsdag..

Var rädd att denna veckan skulle krypa fram men nu är det redan onsdag! Ska snart lämna Robin på dagis och sen tänkte jag att jag skulle gå bort till mamsen och våldgästa. Bebis grejar och har sig i magen, känns som om den har ett friskispass just nu - härligt! Nä, nu är det dags att ta på sig lite kläder och traska iväg. - Ha en underbar dag.



♥ 5 dagar ♥

Vinden har vänt!

Hade en riktig skitdag idag men när det kändes som värst tog dagen en drastisk vändning och som grädde på moset kommer darling hem idag vilket betyder att jag kan sova gott inatt! Vill bara att denna veckan ska vara över, på måndag händer det grejer!

♥ 6 dagar ♥

Måndag 22/3


Var hos bm imorse för att göra glukosbelastning och undersökning. Glad blev jag när man bara behövde dricka ett STORT glas sockermög istället för en hel bringare som jag fick göra sist. Efter två timmars läsande var det dags att kolla hur värdet såg ut och det kunde inte blivit bättre resultat än vad det blev, ingen grav-diabetes här inte!

SF-mått: 29
Hjärtljud: 140
Min vikt sedan inskrivningen: -3kg +3kg = 0kg


Nu ska jag laga middag och sen blir det mys med Robin för hela slanten!

♥ 7 dagar ♥

Typiskt

att man är VRÅLHUNGRIG när man inte får äta! Glukosbelastning next...

12

12 veckor kvar till bf! Börjar kännas drygt men det är nog för att jag har så helvetes ont i bäckenet. Igår var vi iväg och beställde barnvagn så nu är den saken avklarad och det känns gott att ha en mindre sak att tänka på! Gårkvällen spenderades med familjen Klarén och det är tänkt att vi ska hitta på något med dom idag också men vad vi ska hitta på är ännu oklart. Jag är inte den enda i familjen som väntar tillökning.. vår ena pinne kommer när som helst att lägga ägg och vi (jag) tycker att det är riktigt spännande nu! När äggen är lagda tar det några månader innan dom kläcks så vem vet vi kanske får bebisar samtidigt haha. Sicken familjefest! Måndag imorgon och dags för glukosbelastning - ÖRK! Ska vara där klockan 8 så mormor ska ha Robin inatt så att jag slipper dra upp honom mitt i ottan imorgon. Nu ska jag käka en macka, glida ur morgonrocken och få på mig lite lasar så att vi kan hitta på något denna underbara söndag! - Ha det.

♥ 8 dagar

v. 28


Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.

Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet om en stark ljudkälla lyser på utsidan. Underhudsfettet bildas och fingernaglarna växer.

Det kan kännas som om du varit gravid i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över förlossningen. Gör en lista över saker du behöver förbereda och sysselsätt dig med den, om du behöver distraktion! Du kan börja titta på namn till bebisen och tänka på livet efter förlossningen.

Du kommer förmodligen att träffa din barnmorska oftare den sista tiden.

Trött i knoppen!

Känner mig helt slut i huet. Det tar på krafterna att leta hus! Knoppen går på högvarv hela tiden med funderingar, planeringar och eventuella lösningar. Bollen är i rullning - vi har lagt bud så nu är det bara att vänta... Vänta, vänta och vänta det känns som om det är det enda vi gör. Tålamod.

I eftermiddags var vi och handlade och sen följde vi med mamsen hem till henne där det bjöds på äppelkaka med vaniljsås. Nu för tiden är jag ständigt grymt sugen på:

Vad gör jag åt det då? Stillar suget så klart! Ikväll har vi haft taco-mys och nu sitter männen i mitt liv och spelar medan jag sitter här och sitter.. Det är hög tid att beställa vagn så imorgon ska vi iväg och få det gjort så att vi har en sak mindre att tänka på! Nu ska jag störa i spelandet och gosa lite med Robin innan det är dags för honom att lägga sig, när han lagt sig blir det LOST och sen kommer jag att stupa i bingen. Avslutar inlägget med denna godingen, lyssna och njut. Får du inte ståhår av denna vet jag inte vad det är för fel på dig :)



Onsdag

Go morron! Inatt har jag drömt en massa skumma saker men drömmen som kammade hem priset i natt var att bebismagen försvann. Gick och la mig och morgonen därpå skulle jag känna på "morgonsparkarna" som jag brukar göra men då var magen borta.. springer in på toaletten och i spegeln ser jag magen som på något sätt har förflyttats till ryggen och dessutom växt och blivit gigantisk! Går upp till mvc och där säger dom till mig helt lungt: - Det är ingen fara! När man är omföderska är det vanligt att magen växer på ryggen den sista tiden.... Sen vaknade jag. Vilken dröm!!

Vi har haft det jobbigt med Robin om nätterna i flera månader, han har vaknat varje natt och tassat in till oss och hade han bara legat still och sovit hade det inte varit så farligt men vår lilla man tar hela sängen och slänger och har sig med både armar och ben så att vi knappt kan sova. Har aldrig haft några problem med honom om nätterna innan så vi provade en massa olika saker till och med möblerade i hans rum men inget hjälpte. Till sist återstod bara en sak: MUTA! Funkar det så funkar det sa jag till Paul... och tro det eller ej men under dom senaste tre veckorna har Robin bara kommit in till oss på natten 2 gånger! Har beställt en grej som Robin jätte gärna vill ha (utan hans vetskap) som "belöning" och det har vi tänkt att han ska få imorgon sen återstår det att se hur sovandet ter sig!

Idag ska vi och kolla på huset en gång till och få prata lite med ägarna. Nervös som sjutton och det pirrar i magen!
- Ha en underbar dag.

Nu jäklar!

Go morgon, en liten Robin väckte mig 05.40 när han slog med dasslocket.. när han sedan kröp ner mellan oss i bingen hörde jag något av det underbaraste: Fågelkvitter! Det lät som en hel orkester :) Nu känns det som om våren äntligen är här! Ska snart lämna Robin på dagis och när det är gjort ska jag raka vägen hem och fortsätta dona med diverse saker och lite senare ska jag iväg till jobb om L.P jobbar idag för att få lite papper ifyllda. Roligare än så blir det inte för min del idag! - Ha en underbar dag.

I Emmas huvud:






15/3-2010

Go morron! Har haft sovmorgon idag :) Robin bestämde sig för att sova hos sin gamlamormor igår så vi blev barnlediga helt plötsligt! Spenderade hela dagen med mamsen och syrrorna, käkade pizza och fikade en massa... härlig söndag! Måndag idag, ny vecka, nya möjligheter! Idag händer det inte något speciellt, hela denna veckan är faktiskt helt blank i vår almanacka men dagens to do: Ta hand om all vår rena tvätt som ligger och väntar på att bli upphängd och inlagd på rätt ställe, handla, hämta Robin och laga middag.



♥ 14 dagar




Husjakten

I torsdags var vi på husvisning! Det kändes bra i magen redan innan vi hade fått komma innanför dörrarna och väl innanför kändes det kanon! Paul vill ha ett STORT hus men jag vill ha ett "litet"... detta föll vi för båda två. Ett "litet" hus med mycket plats, många rum, stora möjligheter och lagom mycket renovering att sätta tänderna i. Det var 5 andra par som var och tittade men vet i tusan om dom var så intresserade, mäklaren ska höra av sig i början på veckan och då får vi veta fall där är fler intresserade och eventuella bud så nu är det bara att vänta och se vad som händer!


v. 27


Nu väger bebisen ungefär 875 gram och är knappt 37 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva. Din bebis fortsätter att andas in vatten snarare än luft.

Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck och klåda på magen!

Onsdag

Slocknade i soffan igår kväll och vaknade på samma ställe kl: 05.40 imorse, förvånansvärt nog har jag sovit super gott! Ringde ams i förmiddags och konstigt nog slapp jag en massa joxande. - Vi skriver ut dig från ams den 15/6 om vi inte har hört något nytt från dig gällande sin arbetssituation. Ok, tack för "hjälpen". Skrattade för mig själv när jag hade lagt på luren.. det kommer säkert att hända mycket på min jobbfront (helst nu 3 månader innan bebis kommer och jag snart ska vara mammaledig) jovisst! Robin har en kompis här hemma och dom leker för fulla muggar medans jag lagar middag. Idag blir det grytstekt kyckling, potatis, sås, morötter, inlagd gurka och svartvinbärsgelé! - Ha en bra dag.

Måndag v.10

Jisses vad tiden går! Nu är vi en bit in i Mars och vecka 10 redan, känns som om det var nyår igår. På tal om igår gjorde jag något som jag inte gjort på länge: Jobbade! Det var riktigt skönt både för knopp och kropp (bortsett från bäckenet). Efter jobb stack vi hem till familjen Klarén och gjorde det som vi gör bäst - äta, umgås och ha kul! Med andra ord var gårdagen en toppen söndag. Idag är det 96 dagar/ 14 veckor kvar till bf.. om ynka 3 veckor får vi äntligen se vår bebis i 3D/4D och det ska bli sååååå mysigt och underbart, SOM vi längtar! Torsdag längtar jag också till för då ska vi på husvisning! Av alla hus vi tittat på sen vi började vår hus-jakt har det funnits ett som jag verkligen blev totalt "nerkärat" i innan jag ens satt min fot innanför dörren och kände precis likadant efteråt när vi hade sett det (la bud men säljarna drog sig ur och beslöt sig för att behålla det) precis likadant känns det med detta huset så nu hoppas jag verkligen att vi ska känna lika stort för detta efter visningen och i så fall att allt går vägen denna gången! Nä, nog om bebis och hus för denna gången.. nu är de frulletajm! - Ha en bra dag.

v.26+1



Bebisen är förmodligen ungerfär 36 cm lång nu, med utsträckta ben och fötter. Ögonen brukar börja öppnas vid den här tiden och om du kunde titta efter, skulle du kunna se ögonfärgen. Mot slutet av sjunde månaden börjar bebisens reaktioner på ljud bli mer förutsägbara, eftersom nervbanorna till öronen har växt färdigt. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft. Nu växer bebisen snabbt och hjärnan utvecklas i intensiv takt. Detta gör att ditt näringsintag är viktigt. Fortsätt äta en välbalanserad kost med mycket grönsaker och fullkornspordukter. Fiberrik mat, som fullkornsprodukter, linser och råris innehåller mycket B-vitaminer och hjälper till att förebygga förstoppning.

Hej lördag.

Solen skiner och det är plusgrader! Ska snart iväg och handla och sen bär det av ner till stranden där det blir grillning, bus och mys. Underbart!


Tvåsiffrigt!

Idag är det 99 dagar kvar till bf (+/- 2 veckor). Trodde att veckorna skulle kännas månadslånga nu för att vi längtar så efter den 29:e men det känns som om denna veckan har dansat förbi, det gillas och får gärna fortsätta i denna takten! Ringde nyss min handläggare som skulle vara tillbaka på ams idag men icke - återkommer den 8:e. Typiskt. Fredag idag snart helg ♥ På helgens schema står det mys med familj och vänner! Är vädret någorlunda imorgon blir det korvgrillning och en massa bus någonstans i naturen med familjen Klarén. Solen är framme idag också, sicken skillnad det gör på ens humör! Underbart! Snödropparna har tittat fram i trädgården och det om något får en att längta efter sommar, sol och värme. Snälla, låt det vara slut på detta snöande nu! Nä, nu har jag inte tid att sitta här längre nu ska jag ta tag i all tvätt som ska vikas och läggas in på rätt ställe.
- Ha en underbar dag!

Onsdag 3/3

Var hos morsan och käkade frulle imorse. Siv (hunden) fick en "present" idag och inte var det ett gott ben inte.. Mamma brottas med hennes päls ganska ofta och då biter den lille jäklen men nu är det problemet löst för Siv fick nämligen en munkorg idag! Jäklar vad jag skrattade när hon fick den på sig, hon såg ut som Hannibal Lektor :)

Det blev aldrig något bakande igår för tiden försvann till annat men idag har det bakats, både apelsin och noisette muffins blev det. Kan lova att dom sistnämnda blev kalasgoda! Mmm, mmm, mmmm!

Ska snart hämta upp mormor och sen bär det av ut till Ikea.
- Ha en fortsatt trevlig dag i solen.

Igår och idag

Var hos BM igår! Kolla urinen, blodtryck, måtta magen och lyssnade på hjärtljuden. Magen har växt ordentligt, hela 4 cm på 3 veckor! BM kände och klämde, måtta och måtta... sen började hon fnissa och undrade vad jag vägde när jag föddes. Nu börjar jag undra om Robin har rätt, det är kanske ett stort monster som ligger där inne och gror :)

SF-mått: 26
Hjärtljud: 150

Tisdag idag men inte vilken tisdag som helst utan tisdagen den 2:e Mars - Tess 25-årsdag. Grattis gumman, hoppas att du får en underbar dag! Jag och Robin skulle baka igår men när jag kom hem från stan hade jag så j-vla ont i mitt bäcken så jag "slumrade" till i 1½ timme i mormors säng. Ska ta fram min bakbok strax och knåpa ihop något smarrigt att sätta tänderna i. För övrigt händer det inte så mycket mer idag, middagslagning och tvätt står på schemat lite senare men inget roligare än så! - Ha det.


Åh!, jag som var såååå glad...

Igår mådde jag superduperbra av många anledningar men den största var för att snön nästan var helt borta.. vaknar idag och det första jag ser är att det vräker ner! Grrrrrr! Måndag idag - ny vecka. Ska snart väcka Robin och sen ska vi gå hem till mormor. Har tid hos BM klockan 11 och med lite tur kan kanske Paul smita ifrån jobb en stund så att han kan möta upp mig och få höra bebisens hjärtljud. Idag bjuder vår eftermiddag på muffinsbak och tvätt. - Ha en underbar dag.

RSS 2.0