Regn, regn och regn.

Så kom regnet till slut, det behövdes verkligen! Planterade häck och donade i trädgården igår så regnet är mer än välkommet hos oss. Fredag idag och Pauls första semestervecka är snart över.. tiden går alldeles för snabbt! Snart är lilla Juni 2 månader gammal. Juni har fått en bästis! Ett bi som man fick i den ena bb-väskan. Har satt fast det i babysittern och ni kan tro att hon snackar med det som bara den. Är super härligt att lyssna på hennes snack och joller :) Ska snart in i stan, Robin ska sova hos sin gamlamormor hela helgen. När vi har lämnat honom ska vi vidare ut till Familia så att jag kan köpa nya dojjor och en tröja jag kan ha på lördag då vi ska på gris- födelsedagsfest hos Jenni. 

I onsdags var Sanne, Nazze, Daniella och William hos oss. Käkade god grillad mat och drack lite gott. Hade köpt en ananas breezer och en flaska vin, breezern slank ner snabbare än X2000 men vinet som jag annars älskar var ingen hit men det var kanske bäst så.. hade väl blivit rund under tofflorna annars :)

Än så länge har jag bara lärt känna en "snubbe" här ute och det är vår kära granne som jag verkligen gillar! Han är väldigt snäll, trevlig, rolig och hjälpsam. Är bara lite orolig över att han när som helst trillar av pinnen p.g.a. hans ålder (74) + allt han donar med och att det helst ska göras samtidigt.. hade varit hemskt tråkigt om han försvann  (rent egoistiskt) för då hade det blivit ensamt.. men med lite tur blir snart fler Hbg-are Perstorpsbor! (Håller tummarna för att besiktningen går bra!) Nä, nu ska jag packa ner det sista till Robin så att det är klart för snart vaknar Juni. - Trevlig helg.


Sista dagen

darling jobbar idag och sen har han 2 veckors semester! Ska bli skönt att ha honom hemma :) Vad har hänt sen sist? Inte så mycket faktiskt... Mamma kom ut hit i tisdags (eller var det onsdags?) och imorse åkte hon hem med Paul för att vattna blommorna och (sköta sina div. spel på fejjan) greja lite men ska åka med Paul ut igen när han kör hem från jobb i eftermiddag för hon har också semester nämligen. Har blivit bortskämd med att få middagen serverad av mamma och herre min get vad det är gott! Var och vägde och mätte lillan igår: 4120g tung och 55cm lång är hon nu. Tiden går snabbt och hon växer så att det knakar, märks på kläderna om inget annat. Igår när jag kom hem från bvc hade mamsen städat och gjort fint här hemma = väääldigt uppskattat - Tack, tack. Barnen sover, jag har nyss duschat, ska ta en cigg nu och sen kommer min älskade Lundman på besök!!! Detta kommer att bli en superduper fredag :) - Ha det.


En glad Emma!

Det var meningen att Paul inte skulle komma hem förens sent igår så för att fylla ut tiden i väntan på att han skulle komma hem städade jag efter att jag hade lagt Robin. Hörde en bil komma och därefter en massa tassande på tomten.. kollar ut men ingen syns till däremot ser jag en grå/silvrig bil stå på tomten.. min första tanke var: Vad tusan gör Daniella här nu vid denna tiden?!, men sen fattade jag galoppen när jag såg darling i dörrhålet - det var ju den nya bilen! Snacka om snabba ryck. Äntligen har vi en rymlig personbil igen :)

Ikväll åker hela familjen in till stan. Robin har bestämt med sin gamlamormor att han ska sova där i natt medan vi andra ska sova hos mamsen men innnan det är dags att sova ska jag och lillan eventuellt bort till Sofie en runda och hälsa på henne och efter det ska vi inom jobb så att jag kan tömma mitt skåp och lämna tillbaka nyckeln.

Imorgon blir det en prommis till Daniella och William. Behöver verkligen klippa mig så imorgon ska Daniella vara snäll och ha barnen när jag sticker iväg och får det fixat! När Paul har slutat imorgon ska vi hämta upp Jonna (Robins donna) som ska följa med ut till oss och om allt går bra ska hon stanna hela helgen. Robin är överlycklig så nu är det bara att hoppas att allt går bra. Nu ska jag sätta igång en maskin tvätt och packa ihop det vi behöver ha med oss. - Hej!

Ny bil och morgonmys!



Service inkl. kamremsbyte ska göras och med lite tur blir det gjort så att Paul kan hämta bilen på fredag sen kan vi äntligen komma någonstans hela familjen :) Har varit hemskt att vara så här låst och jag ser fram emot att kunna åka och storhandla för det har inte blivit gjort på två månader! Hade man kunnat skicka iväg mannen och varit säker på att få det som stod på lappen hade det varit en sak men när mannen i fråga lägger till lite.. tar bort vissa saker, ersätter saker med annat osv får det bli småhandlande var och varannan dag istället så att man kan vara säker på att man har det man behöver hemma!

Här hemma har det varit mysmaraton heeela morgonen med barnen. Det började med att min glupska lilla flicka fontän-kräktes så att vi var tvugna att bada henne. Denna gången älskade och njöt hon av varje sekund hon blev badad!



Nu vaknar Juni så nu är det dags att mecka ny mat till mitt lilla matvrak :)
- Ha det!




Too hot!

Smälter sakta men säkert bort i denna djävulska värmen.. man ska inte klaga men nu tycker jag att det är lite för bra. Sitter rakt upp och ner utan att göra ett dugg och ändå rinner det av mig. Usch.. hatar att svettas!! Svettlana nr. 1!

Idag blev det spagetti och köttfärssås till middag, rena helvetet att stå där vid spisen men snart ska jag på den igen! Tänkte vara snäll och göra en hallon och blåbärspaj till Paul.

Juni har nyss somnat efter en mat och mys stund, Robin ligger och flämtar på soffan och själv ska jag ut och ta ett bloss nu och sen ska det bakas!


Oemotståndligt god ananaspaj!



  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 500 g krossad ananas
Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg. Tryck ut i en pajform. Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde.

En super smarrig paj alla borde testa!

.

Har varit sugen på fisk ett tag så idag slog jag till och gjorde kokt torsk, potatis, senapssås och ärtor till middag. Robin som i vanliga fall bara äter brunsås sleva in såsen, konstigt nog gick den hem!



Yes .. det är min tallrik... älskar potatis! Å ja, jag åt upp alla :)

Som om det inte vore nog fick jag för mig att slänga ihop en ananaspaj som var oemotståndligt god! Mer om den kommer i ett eget inlägg! Allt går bra med ersättningen och Juni mår bättre än någonsin. Hon får mat, myser en stund, somnar, sover nästan i tre timmar och sen vill hon ha mat igen och så har det varit hela dagen. Paul har fått henne att le massa gånger ikväll och det är så jäkla mysigt att se, hjärtat smälter på en. Bjuder på ett färskt kort på vår lilla sommartjej:



- Ha en fortsatt trevlig kväll!

Avslappnad & lugn mamma - glad & nöjd bebis.

I och med att amningen har varit en pina den sista tiden har amningen blivit ett stressmoment.. att sitta och försöka vara lugn och ge sitt barn mat när det gör så ont att man kan krevera är ingen hit och till sist kändes det som jag stressa genom amningen för att jag skulle slippa ha ont. Amningen ska vara en lugn och mysig stund med sitt barn! Börjar tro att jag inte är skapt för detta.. med Robin funkade amningen i 3 veckor och sen blev mjölken bara blask och sina. Juni fick sitt första ersättningsmål igår kl: 18 och har sedan dess slukat i sig ytterligare 4 mål. Hon är glupsk som bara den och äter ca: 60-80 ml åt gången. Är rädd för att min lilla tjej inte har varit mätt och belåten när jag har ammat henne så att det är därför hon har varit grinig  + att hon har varit gasig för att igår när jag "mjölka" var det inte mycket som hamnade i potten. Nu när hon har fått ersättnngen blir hon härligt mätt och belåten, man ser och märker på henne att hon är VÄLDIGT nöjd efter ett mål :) Sedan ett par dagar tillbaka kan man få henne att le med "hela huvudet" när man fjöntar sig med henne och det leendet slår allt! Igår kom Robin hem och det var skönt, har känts väldigt konstigt att bara ha ett barn hemma. Träden är äntligen väck från trädgården! Snacka om skillnad.. Härligt. Idag händer det inte mycket.. blir en prommis till affären, middagslagning, tvättning och mys med barnen. Barnen.. har fortfarande inte vant mig vid att säga det hihi.


En halvnaken man

jobbar och donar för fulla muggar i trädgården som fram till ett tag sedan såg ut som kom-och-hjälp-mig-att-dö. Nu ska den sista björken ner och sen ska det fräsas stubbar! 8.500 lät mycket men fy fasiken vilket jobb.. han förtjänar verkligen varenda spänn och jag är såååå glad att Paul gav med sig och lejde bort det! Igår bjöd jag "jobbaren" på kaffe, han är trevlig men super mesig och när han frågade hur det kom sig att vi flyttade ut hit så var jag så himla nära att dra en vals (såg det hela framför mig) om att jag hade suttit inne och ville ha en nystart... tror att han hade dött på plats och kunde inte låta bli att skratta för mig själv. Hela gårdagen var lite crazy så varför inte spä på det hela lite?

Igår var Madde och Anthony här. Käkade frulle, snackade skit och Madde mös med Juni med viss protest från lille Anthony :) Tack för blomman och mer fina kläder!

Vi håller på att leta efter en annan bil och igår var Paul och kollade på 3 stycken men ingen av dom var något att ha så vi får fortsätta letandet i helgen.

Robin åkte med Paul in igår morse och har sovit hos sin mormor inatt.. kändes skumt att bara ha Juni hemma. Igår passade vi på att gå ut en runda på kvällen och gick bort till skolan där Robin ska börja efter sommaren och det liksom allt annat i denna hålan låg mycket närmre än vad vi trodde, najs!

Nu ska jag dricka en kopp kaffe, gråta mig genom ännu en matning och sen ska jag gå bort till affären och handla ersättning. Har så jäkla ont i tuttarna (såriga och flådda) att jag lipar när jag matar henne så nu skiter jag i vilket och ger henne ersättning så att skiten kan få en chans att dra ihop sig så att jag kanske kan fortsätta att amma för det vill jag ju helst av allt. Tiden går snabbt, idag är vår lilla tjej en månad gammal. Jisses!

- Ha en underbar dag.

Tomt och tyst

blev det när det sista stadsfolket begav sig hem igår! Juni är lugn och beter sig som en bebis igen och det är skönt om något. Blir en prommis till affären och apoteket lite senare och i eftermiddag kommer Ida eventuellt ut en sväng. Paul fick fatt i en snubbe som donar med trädborttagning och med lite tur är våra stora träd ett minne blott innan denna veckan är över! Nu vakna mitt lilla matvrak.. - Ha en bra dag.

♥ Hoppas och håller tummarna!

Guld på/i flaska!

Det har inte varit så "kul" med Juni dom senaste dagarna då hon skriker nästan varje vaken stund om det inte är så att hon äter... i förrgår fick jag nog och införskaffade Miniform - "skrik och skitdroppar". Allvarligt talat så trodde jag inte att dom skulle hjälpa ett skvatt men det visade sig att jag hade fel för nu är lillan lugnare och har inte lika ont i magen längre och sover bättre om nätterna igen!

Vi har huset fullt och det är trevligt! Mamma, Hanna, mormor och hundarna är här. Familjen Klarén kom också ut lite tidigare idag och nu är dom iväg och badar med ungarna medan jag sitter här och njuter av tystnaden och mamma fixar i trädgården :) Lite senare idag blir det grillning, poolbadning och mys med hela skaran. Juni blir bortskämd med alla fina kläder hon fått av alla som varit och hälsat henne välkommen till världen, ja även av dom hon inte har träffat än som dig Madde hihi. Idag fick hon fina och tuffa kläder igen och denna gången var det från familjen K. Tackar, tackar :) Nä, nu ska jag fixa lite innan lillan vaknar. - Hej.

♥ Är oerhört tacksam för er som finns i mitt liv!

RSS 2.0